Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Noskaidrota visu laiku labākā filma

© Pixabay.com

Rotten Tomatoes - pasaulē par uzticamāko atzītais kino un izklaides industrijas vērtētājs - ir sastādījis 300 visu laiku labāko filmu sarakstu. Kas ieņem pirmo vietu? Raksta euronews.com.

300 nosaukumu saraksts ir balstīts uz kritiķu atsauksmēm - Rotten Tomatoes tiešsaistē apkopo atsauksmes, kuras iesniedz dažādu rakstnieku vai filmu kritiķu asociāciju sertificēti biedri.

Par visu laiku labāko filmu atzīta 1997. gadā uzņemtā režisora Kērtisa Hansona neo noir žanra filma “L.A. Confidential”, kas balstīta uz Džeimsa Elroja 1990. gada romāna ar tādu pašu nosaukumu.

Filmā galvenās lomas atveido Rasels Krovs, Gajs Pīrs, Džeimss Kromvels, Kima Beindžere, Kevins Speisijs un Deivids Stratērns. Tā tika nominēta deviņām Amerikas Kinoakadēmijas balvām, tostarp labākās filmas kategorijā, tomēr ieguva tikai divus apbalvojumus: labākā otrā plāna aktrise un labākais pielāgotais scenārijs.

Otro vietu sarakstā ieņem Frensisa Forda Kopolas episkā krimināldrāma “Krusttēvs”, kas uzņemta 1972. gadā, bet trešo - 1942. gadā uzņemtā “Kasablanka”.

Pirmajā divdesmitniekā iekļuvušas arī 2019. gada filma “Parazīts” (piektā vieta), 2022. gada “Top Gun: Maverick”, kas ieņem septīto vietu, un arī divas animācijas filmas - “Rotaļlietu stāsts 2” astotajā vietā un “Augšup” 18. vietā.