© Ekrānuzņēmums

Jaunās “Ghetto Podcast” epizodes īpašais viesis ir Latvijas hokeja izlases menedžeris Renārs Freibergs, kas hokeja gaitas uzsāka, pateicoties tētim un jaunākajam brālim Ralfam Freibergam, kurš šobrīd ir izlases spēlētājs. Podkāstā Renārs runā par spilgtākajiem momentiem un emocijām no Pasaules čempionāta hokejā 2023, daloties ar lielākajiem izaicinājumiem ar kuriem saskāries kā izlases menedžeris un cik svarīga bija ticība no visas Latvijas tautas, treneriem un pašiem spēlētājiem, lai piepildītu lielo sapni par medaļu pasaules čempionātā. Viņš saka: “lielākais prieks, ka varējām visiem pierādīt, ka sapņi par kuriem parasti raksta tikai grāmatās, piepildās arī dzīvē.”

Renārs intervijā atklāti dalās ar pieredzi par darbu kā menedžerim Ķīnas hokeja izlasē 4 mēnešus. “Ir jāmāk sadraudzēties ar viņu mentalitāti,” viņš saka. Freibergs plašāk stāsta par darba pienākumiem esot citā izlasē, kā arī par to, cik tulki viņam bija nepieciešami, lai uzturētu profesionālu komunikāciju ar spēlētājiem no izlases un tās organizācijas darbiniekiem. Bet kopumā Renārs secina, ka vislabāk tomēr ir atgriezties savā dzimtajā valstī - Latvijā, un menedžera darbu veikt šeit.

Podkāsta otrajā daļā Antons aicina Renāru vairāk pastāstīt par laiku, kad viņš bija daļa no “Ghetto Games” un kā aizsāka “Ghetto Floorball” dienu Grīziņkalnā un kā pašos pirmssākumos 2014. gada ziemā Mogo centrā notika arī Ghetto hokeja turnīri. Renārs pats arī min, ka florbols un hokejs iet roku rokā. Tas ir ideālais veids kā jaunietim vasaras sezonā turpināt attīstīt un spodrināt savas hokejista prasmes. Kā arī viņš saka lielu paldies Raimondam par uzticēšanos un doto iespēju, aizsākt “Ghetto Games” šādas aktivitātes.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv