Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Pasaulē

Negaidot atradusies pokera spēlē pazaudētā zelta bumba - slavenā futbola balva "Ballon d’Or"

© Scanpix

Djego Maradonas izcīnītā trofeja par sniegumu 1986. gada Futbola Pasaules kausa izcīņā ir atkal parādījusies pēc tam, kad bija pazudusi gadu desmitiem ilgi, un tagad tā tiks pārdota izsolē, ziņo "Sky News".

Maradona saņēma "Ballon d'Or" trofeju pēc tam, kad aizveda Argentīnu līdz uzvarai turnīrā Meksikā.

Maradona, kurš nomira 2020. gadā 60 gadu vecumā, 1986. gadā ceremonijā Parīzē tika apbalvots ar "Ballon d'Or" trofeju kā turnīra labākais spēlētājs.

Tomēr zelta bumba noslēpumaini pazuda, un tās atrašanās vieta nebija zināma gadu desmitiem.

Tagad izsoļu nams "Aguttes" saka, ka trofeja ir atrasta un nākammēnes Parīzē tiks izsolīta - sagaidāms, ka trofeja "tās unikalitātes dēļ nesīs miljonus".

Trofejas pazušana izraisīja baumas - runāja, ka tā pazaudēta trakas pokera spēles laikā vai pārdota, lai nomaksātu parādus.

Citi apgalvoja, ka Maradona trofeju glabājis seifā Neapoles bankā, kuru 1989. gadā aplaupīja vietējie gangsteri, kamēr viņš spēlēja "Napoli" komandā Itālijā.

Saskaņā ar kāda mafijas biedra stāstījumu, trofeja, iespējams, pēc tam tika izkausēta zelta monētās. Taču tā ir tikai teorija, ņemot vērā, ka tā tika izgatavota no zelta un vara sakausējuma.

Izsoļu nams paziņoja, ka trofeja tika atrasta 2016. gadā kopā ar citiem apbavojumiem, kas tika iegādāti no privātās kolekcijas izsolē Parīzē.

Lai piedalītos izsolē, kas notiks 6. jūnijā, pretendentiem tiks lūgts iemaksāt depozītu 150 000 eiro apmērā.