Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Zināms, ko Ukraina visvairāk vēlas saņemt no ASV kara vajadzībām

© depositphotos.com

Ukraina ļoti lielā mērā ir ieinteresēta saņemt no ASV izlūkdronus "MQ-9 Reaper", pēdējo mēnešu laikā pavirzot tos vēlmju saraksta pirmajā vietā, vēsta izdevums "Politico", atsaucoties uz avotiem.

Interese par šiem droniem augusi, jo Ukraina plāno vasaras operācijas un meklē jaunus veidus, kā identificēt mērķus dziļi Krievijas aizmugurē, norāda izdevums.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma pirmajām dienām droni "MQ-9 Reaper" bijusi viena no Ukrainas prioritātēm, jo tā gribējusi tos izmantot triecieniem un novērošanai.

Tomēr pēdējā laikā Ukraina atteikusies no nodomu daļas un pamatā ir ieinteresēta izmantot dronus "Reaper" tikai izlūkošanā, izdevumam apliecināja četri cilvēki, kas ir pazīstami ar šiem jautājumiem.

Trīs nozares pārstāvji un cilvēks, kas ir pazīstams ar ukraiņu pieprasījumiem, apliecināja, ka vēlme saņemt šos dronus nav jauna, bet pieprasījums Kijivai kļuvis svarīgāks, jo tā ir ieinteresēta kaujaslaukā gūt jebkuru pārākumu, kādu vien tā spēj nodrošināt.

Atbilstoši izdevuma informācijai ASV joprojām nav izšķīrušās par labu "MQ-9 Reaper" piegādēm Ukrainai, bažījoties, ka Krievija var tos notriekt.