Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Noteiks robežšķērsošanas vietās ārpus kārtas transportējamās preces

26.novembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Finanšu ministrijas sagatavotie Ministru kabineta noteikumi par ārējo robežšķērsošanas vietās ārpus kārtas transportējamām precēm.

Latvijā līdz šim ārpus kārtas transportējamās preces noteiktas, piemērojot Nolīgumu par ātri bojājošos pārtikas produktu starptautiskajiem pārvadājumiem un par speciālām iekārtām, kas izmantojamas šajos pārvadājumos. Taču nolīgumā nav minētas tādas preces kā svaigi augļi, dārzeņi, sulu koncentrāti, ziedi un vēl citi ātrbojīgi produkti.

Praksē pierādījies, ka arī šīs preces uzskatāmas par ātrbojīgām un tām nepieciešama ārpus kārtas robežas šķērsošana, taču līdz šim nav izdots neviens normatīvais akts, kurā būtu noteiktas preces, kuras atļauts ārējo robežu robežšķērsošanas vietās transportēt ārpus kārtas. Tādēļ tiks izdoti jauni MK noteikumi, nosakot preses, kas transportējamas pāri robežai ārpus kārtas.

Ārpus kārtas transportējamās preces tiks noteiktas, pamatojoties uz preču pavaddokumentos norādīto preču Kombinētās nomenklatūras kodu.

Noteikumu projektu vēl izskatīs un par tā pieņemšanu lems MK.