Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ušakovs neplāno startēt Saeimas vēlēšanās

© Andrejs Terentjevs, f64

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) neplāno nākamgad startēt Saeimas vēlēšanās. To Ušakovs atzinis intervijā žurnālā "Klubs".

Ušakovs arī neplāno kļūt par ministru. "Tā ir liela atbildība, ko esmu uzņēmies, un nevar pastrādāt tā - uz pus gadu, līdz labākam piedāvājumam. Tas nav pareizi un godīgi," skaidro Rīgas mērs.

Viņš arī norāda, ka "Saskaņas centra" (SC) premjera amata kandidāts būs SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs. Viņaprāt, labs premjera amata kandidāts ir arī LPP/LC līderis Ainārs Šlesers.

SC un LPP/LC startēs vienotā blokā, bet ar atsevišķiem sarakstiem. Bloka mērķis būs iegūt vismaz 51 balsi Saeimā. Ušakovs norāda, ka bez šī bloka būs vēl divi - "Jaunā laika", "Pilsoniskās savienības" un "Sabiedrības citai politikai" bloks un Zaļo un zemnieku savienība ar Tautas partiju.

Ušakovs pieļauj, ka Saeimā netiks ievēlēta "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL). Viņaprāt "tēvzemiešu" balsis sadalīsies starp pārējām labējām partijām, savukārt PCTVL esot kļuvuši nevajadzīgi, jo nevarēja piedāvāt risinājumu ne sociālekonomiskajām, ne etniskajām problēmām.