Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Latvijas Pasts aicina uz Ziemassvētku apsveikumu mēneša atklāšanas pasākumu

© Ģirts Grīva

Ziemassvētku apsveikumu mēneša atklāšanas pasākums notiks piektdien, 27.novembrī, plkst. 12:00 pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Latvijas Pasts uzsāk pašdarināto Ziemassvētku apsveikumu pastkaršu kampaņu, kuras ietvaros bērni un pieaugušie tiks aicināti sūtīt pašu izgatavotas pastkartes, gan Ziemassvētku vecītim, gan draugiem un tuviniekiem.

Bērni ir čakli vēstuļu un zīmējumu sūtītāji Ziemassvētku vecītim, tādējādi izveidojot Latvijā unikālu tradīciju - apsveikumu saņem gan Ziemassvētku vecītis savā birojā Ziemupē, gan Santa Klauss Somijā un Salatēvs Krievijā. Šogad Latvijas Pasts sadarbībā ar Ziemassvētku vecīša biroju Ziemupē, plāno īpaši apsveikt labākos pašu gatavoto zīmējumu un apsveikumu autorus.

Ieskandinot Ziemassvētkus un decembri - Ziemassvētku apsveikumu mēnesi, pasta centrā Sakta būs ieradies īpašs viesis - Ziemassvētku vecītis no Ziemupes biroja ar savu palīgu rūķi, lai kopā ar bērnu zīmēšanas darbnīcas bērniem iedegtu Latvijas Pasta Ziemassvētku egli un izgatavotu pirmos pašdarinātos Ziemassvētku apsveikumus.

Pasākumā tiks prezentētas jaunās Ziemassvētku pastmarkas un īpašā Ziemassvētku aploksne.

Lai atjaunotu Ziemassvētku apsveikumu sūtīšanas tradīcijas, Latvijas Pasts būs sagatavojis baltas pastkartes, uz kurām gan bērni, gan pieaugušie varēs paši uzzīmēt savus apsveikumus un, uzlīmējot kādu no jaunajām Ziemassvētku pastmarkām, nosūtīt tās Ziemassvētku vecītim un sev tuvajiem cilvēkiem. Baltās pastkartes bez maksas būs pieejamas gan pasta nodaļās, gan pie pastniekiem.

Vienlaikus centrā Sakta darbosies arī bērnu zīmēšanas darbnīca, ko vadīs māksliniece Diāna Dimza-Dimme. Zīmēšanas darbnīcā bērni gatavos savus apsveikumus nosūtīšanai Ziemassvētku vecītim un saviem tuviniekiem un draugiem.

No plkst. 9:00 līdz 18:00 Saktā tiks gaidīti visi interesenti uz Ziemassvētku pastmarku pirmās dienas zīmogošanu.