Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Tiesa negroza Bērnu slimnīcas lietā apcietinātā Kramzaka drošības līdzekli

Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma atstāt negrozītu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes locekļa un ekonomikas direktora Arņa Kramzaka drošības līdzekli - apcietinājumu.

Kā aģentūru LETA informēja advokāte Ieva Ramiņa, viņas klientam piemērotais aizdomās turētā statuss, kā arī drošības līdzeklis - apcietinājums - nav pamatots gan pierādījumu trūkuma, gan Kramzaka veselības stāvokļa dēļ. "Mans klients vēlas ātrāku patiesības noskaidrošanu, lai uz viņu nekristu aizdomu ēna," sacīja Ramiņa, piebilstot, ka Kramzaks savu darbu BKUS vairāk nekā 13 gadus esot veicis godprātīgi.

"Pie mana klienta netika izņemtas lielas naudas summas, un viņš nav guvis materiāli labumu nelikumīgā veidā," uzsvēra advokāte. Tāpat viņa atzīmēja, ka Kramzakam ir nopietnas veselības problēmas un atrašanās apcietinājumā, nesaņemot kvalificētu medicīnisko palīdzību, var būt bīstama viņa veselībai un dzīvībai.

LETA jau ziņoja, pagājušajā nedēļā Rīgas apgabaltiesa pārskatīja drošības līdzekļus vairākām BKUS lietā apcietinātajām personām. 16.novembrī tiesa vērtēja aizturētā slimnīcas saimnieciskā direktora Aivara Lisenko drošības līdzekli, lemjot negrozīt viņam piemēroto apcietinājumu. 19.novembrī tiesa pārskatīja BKUS lietā aizturētā SIA "Pamats" valdes locekļa Aleksandra Kreicera drošības līdzekli. Arī viņam piemēroto apcietinājumu tika nolemts atstāt negrozītu.

Neskaitot Kramzaku, tiesa 19.novembrī bija iecerējusi vērtēt arī jautājumu par tajā pašā lietā aizturētā SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvja Raita Muižnieka drošības līdzekli, taču šī drošības līdzekļa pārskatīšana tika atlikta līdz šodienai, jo 19.novembrī konvojs nebija nodrošinājis Muižnieka nogādāšanu no cietuma uz tiesu.

BKUS amatpersonas un trīs fiziskās personas KNAB tur aizdomās par noziedzīgu nodarījumu pastrādāšanu pēc septiņiem Krimināllikuma pantiem - dienesta pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kukuļņemšana, kukuļdošana, komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana un krāpšana.

Šajā lietā apcietināts slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Kramzaks, slimnīcas saimnieciskais direktors Lisenko, kā arī divas privātpersonas - Kreicers un Muižnieks. Piektajai aizturētajai personai - Kramzaka dzīvesbiedrei - KNAB nav lūdzis piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.