Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nominācijai "Labākais darba devējs reģionā" izvirzīti pieci Latgales uzņēmumi

Konkursā "Labākais darba devējs reģionā" balvas saņemšanai izvirzīti pieci Latgales uzņēmumi, informēja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) sociālā dialoga koordinatore Latgales reģionā Skaidrīte Baltace.

Nominācijai "Labākais darba devējs reģionā" izvirzīti pieci Latgales uzņēmumi

Publicēta: 11:22 20.11.2009.

Daugavpils, 20.nov., LETA. Konkursā "Labākais darba devējs reģionā" balvas saņemšanai izvirzīti pieci Latgales uzņēmumi, aģentūru LETA informēja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) sociālā dialoga koordinatore Latgales reģionā Skaidrīte Baltace.

Nominācijai izvirzīts bērza saplākšņa ražošanas uzņēmums RSEZ SIA "Verems", pasažieru pārvadātājs SIA "Daugavpils autobusu parks", ceļu būvniecības uzņēmums SIA "Būvfirma Ceļi un tilti", metāla konstrukciju ražotājs SIA "Belmast" un SIA "Ludzas rajona slimnīca".

Latgales un Zemgales uzņēmīgāko un sociāli atbildīgāko darba devēju katrā reģionā sveikšana paredzēta 25.novembrī plkst.11 Jēkabpilī LDDK, Latvijas Pašvaldību darba devēju asociācijas (LPDDA) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības rīkotajā konferencē "Pilsoniska sabiedrība = sociāli atbildīgi un kompetenti indivīdi un institūcijas".

Konkurss "Labākais darba devējs reģionā" tiek rīkots jau otro gadu. Pirmo reizi LDDK to rīkoja sadarbībā ar Finanšu ministriju pērn Latvijas 90 gadu jubilejas svinību gaitā. Šogad LDDK konkursu rīkoja sadarbībā ar LPDDA, Valsts ieņēmumu dienestu (VID), Valsts darba inspekciju, nozaru un reģionālajām darba devēju organizācijām, izraugoties uzņēmīgākos un sociāli atbildīgākos darba devējus Latvijā, izceļot darba devēju nozīmi un ieguldījumu reģionu attīstībā un nodarbinātības veicināšanā.

Darba devēju vērtēšana notika trijās kārtās. Pirmajā kārtā sadarbībā ar VID tika atlasīti tie uzņēmumi, kuri ir lielākie iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu maksātāji katrā VID reģionālajā iestādē 2008.gadā un kuriem nav nodokļu nomaksas kavējumu un parādu līdz 2009.gada 1.augustam. Tālāk šos uzņēmumus vērtēja arī Valsts darba inspekcija par darba tiesisko attiecību kvalitāti.

Otrajā kārtā LDDK direkcijas eksperti izvērtēja uzņēmumus atbilstoši savai kompetencei, kā arī nozaru un reģionālo uzņēmēju veidoto biedrību un darba devēju organizāciju vērtējumam par uzņēmumu aktivitāti sociālajā dialogā un iesaistīšanos organizētajā pilsoniskajā sabiedrībā. Savukārt trešajā kārtā žūrijas locekļi, balstoties uz pirmās un otrās kārtas rezultātiem un viņu rīcībā esošo informāciju, pārstāvētās organizācijas kompetenci, veica uzņēmumu izvērtēšanu atbilstoši Apvienoto Nāciju Organizācijas Globālajā līgumā paustajiem principiem.

Konferencē "Pilsoniska sabiedrība = sociāli atbildīgi un kompetenti indivīdi un institūcijas" tiks diskutēts par darba tiesisko attiecību un ekonomiskās attīstības mijiedarbību, par sociālā dialoga nozīmi pilsoniskas sabiedrības attīstībā un par pilsoniskas sabiedrības ietekmes iespējām uz ekonomisko situāciju reģionos.