Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Sakarā ar gripas epidēmiju Jelgavā ierobežos publisko pasākumu rīkošanu

Jelgavā gripas izplatības samazināšanai tiks ierobežota publisko pasākumu rīkošana.

Latvijas Infektoloģijas centra veiktais monitorings šī gada 46.nedēļā liecina, ka saslimstības līmenis ar gripu Jelgavā pārsniedzis epidemioloģisko slieksni - ir reģistrēti 356 saslimušie uz 100 000 iedzīvotāju.

Saskaņā ar Jelgavas pilsētas Pretepidēmiskās komisijas 16.novembra lēmumu Jelgavas pašvaldībā stājies spēkā rīkojums "Par gripas un citu aktuālo augšējo elpošanas ceļu infekcijas slimību profilaksi", aģentūru LETA informēja Jelgavas domes preses sekretāre Egita Veinberga.

Rīkojums paredz pašvaldības ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēm, kā arī kapitālsabiedrībām, kuru kompetencē ietilpst organizēt epidemioloģiskās drošības pasākumus, rīkoties saskaņā ar Veselības ministrijas vadlīnijām par gripas un citu augšējo elpošanas ceļu infekcijas slimību ārstēšanu.

Stacionāro ārstniecības iestāžu vadītājiem jāierobežo apmeklētāju plūsma pie pacientiem, kuri atrodas stacionārā.

Personālam un klientiem redzamā vietā jāizvieto informācija par rīcību saslimšanas ar gripu un augšējo elpošanas ceļu infekciju gadījumā, kā arī nepieciešamajiem profilakses pasākumiem.

Jelgavas pašvaldības Izglītības pārvaldei un pašvaldības izglītības iestādēm jāpastiprina kontrole par iestādes darbinieku un skolēnu veselības stāvokli. Nedrīkst pieļaut saslimušo atrašanos izglītības iestādē, jāierobežo ārpusklases pasākumi un nav jāplāno jauni, ja tie notiek slēgtās telpās un saistīti ar dalībnieku skaitu virs 30.

Tāpat izglītības iestādēm ir jāinformē Izglītības pārvalde par skolēnu apmeklētību klasēs. Ja apmeklētība ir 60% no skolēnu skaita, ar rīkojumu jānosaka karantīnas pasākumi. Skolēniem pēc slimības, kas ir ilgusi vairāk par trim dienām, atļaut apmeklēt izglītības iestādi tikai pēc pilnīgas izveseļošanās, uzrādot ģimenes ārsta izziņu.

Kultūras un interešu izglītības iestādēm jāierobežo pasākumi un nav jāplāno jauni, ja tie notiek slēgtās telpās un saistīti ar vairāk nekā 30 dalībnieku pulcēšanos vienuviet.