Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Īstas ziemas Latvijā vēl nebūs

© Lauris Vīksne, f64

Šonedēļ īsta ziema Latvijā vēl neatnāks - nedēļas lielākajā daļā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, debesis klās mākoņi, daudzviet gaidāms lietus un tikai atsevišķās naktīs austrumu rajonos iespējams arī slapjš sniegs.

Kā stāsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā, vienīgi nākamās nedēļas nogalē, pastiprinoties augsta spiediena atzaram, mākoņu daudzums samazināsies un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Nedēļas sākumā Latvijā mērens vējš pūtīs no dienvidaustrumiem, dienvidiem, bet sākot no trešdienas tas iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un piekrastes rajonos pastiprināsies brāzmās līdz 15-17 metriem sekundē. Brāzmainais vējš pamazām sāks pierimt sestdien.

Nedaudz vēsākas gaidāmas nākamās nedēļas pirmās divas dienas. Naktīs gaiss atdzisīs līdz -1, +4 grādiem pēc Celsija skalas, bet dienā gaisa temperatūra sasniegs +2, +7 grādus. No trešdienas Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss, tādēļ naktīs gaisa temperatūra gaidāma lielākoties +2, +7 grādu robežās, bet dienās gaiss iesils līdz +3, +8 grādiem.

Valsts svētkos Latvijā gaidāms mākoņains laiks, daudzviet līs lietus, bet naktī Vidzemē gaidāms arī slapjš sniegs, tāpēc ceļi var būt slideni. Pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu 5-10 metri sekundē. Gaisa temperatūra naktī gaidāma +1, +6 grādi, bet dienā +4, +8 grādi.

Savukārt nākamās nedēļas nogalē debesis Latvijā brīžiem skaidrosies, bez ievērojamiem nokrišņiem. Pūtīs dienvidrietumu vējš ar ātrumu 3-9 metri sekundē. Gaisa temperatūra naktīs būs no +2 līdz +7 grādiem, bet dienā no +4 līdz +8 grādiem.