Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Dombrovskis pieļauj iespēju vēlreiz kļūt par premjeru

© F64

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) pieļauj, ka gaidāmajās Saeimas vēlēšanās varētu tikt virzīts kā partiju "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP) apvienības premjera amata kandidāts.

Dombrovskis intervijā aģentūrai LETA apstiprināja, ka plāno kandidēt nākamā gada rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. "Neko gan nevar pateikt ar 100% garantiju, bet pilnīgi noteikti, ka es drīzāk kandidēšu nekā nekandidēšu. Es pilnībā neizslēdzu iespēju, ka es būšu apvienības premjera kandidāts," sacīja Dombrovskis.

Kā norādīja premjers, precīzu laiku gala lēmumiem saistībā ar apvienību pagaidām nevar nosaukt un gala lēmumi varētu būt tikai nākamā gada pavasarī, jo līdz tam jautājumi jāapspriež partiju kongresos.

"Apvienības izveide ir pietiekami nopietns lēmums, tam vajadzīgs visu partiju kongresu lēmumi. Mēs neizslēdzam iespēju procesu paātrināt, bet JL kongress varētu būt plānots nākamā gada februārī vai marta sākumā," informēja Dombrovskis.

Dombrovskis arī apstiprināja, ka trīs politiskie spēki kopīgi startēs gaidāmajās vēlēšanās un nekādas izmaiņas nav gaidāmas. "Es domāju, ka par 90% tas ir skaidrs. Tas, kas varētu notikt, - mēs nevarama izslēgt citu partiju pievienošanos," norādīja politiķis. Premjers atzina, ka līdz šim ir bijušas sarunas ar vairākām partijām, kuras gan viņš negribot atklāt.

Taujāts, kādu lomu apvienībā patlaban spēlē Sarmīte Ēlerte, Dombrovskis atzina, ka viņa ir atbalstījusi konsolidācijas procesu, palīdzējusi apvienības izveidē un "mēs labprāt redzētu pievienojamie, bet gala atbildes vēl nav".

Kā ziņots, partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" ir vienojušās, ka to veidotās apvienības nosaukums būs "Vienotība" un ar to partijas startēs arī 10.Saeimas vēlēšanās, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.