Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Atgūta daļa Francijā nolaupītās naudas

Francijas policija atguvusi 9,2 miljonus eiro, kas pagājušonedēļ tika nolaupīti kopā ar drošības firmas Loomis bruņumašīnu. Varasiestādes turpina meklēt automašīnas šoferi Toniju Musulinu, pie kura, visticamāk, atrodas vēl 2,4 miljoni eiro.

Laupīšana notika pagājušonedēļ Lionas pilsētā, atgādina Reuters. Bruņumašīna, kurā no bankas Banque de France tikko kā bija iekrauti gandrīz 50 maisi ar naudu (pavisam 11,6 miljoni eiro), apstājās pie citas bankas. Kamēr divi inkasatori atradās bankā, automašīna ar naudu bija pazudusi. Sākotnēji policija pieļāva versiju, ka tai uzbrukuši bruņoti noziedznieki, kuri mašīnas šoferi sagrābuši par ķīlnieku. Taču jau piektdien par galveno aizdomās turamo tika pasludināts 39 gadus vecais T. Musulins – izrādījās, ka no dzīvokļa, kurā viņš mitinājās, aizvākta visa iedzīve, slēgts arī šofera bankas konts. "Izskatījās, ka viņš gatavojies steidzamai aizbraukšanai," sacījis Lionas prokurors Ksavjērs Rišo.

Lielāko daļu naudas likuma sargiem izdevies atrast kādā garāžā, kuru šoferis īrējis ar izdomātu vārdu. Jāpiebilst, ka garāža bija noīrēta tikai līdz decembrim, – tas nozīmē, ka zaglis plānojis tuvākajā laikā tajā atgriezties un vismaz līdz šim nebija pametis Franciju. BBC vēsta, ka T. Musulina pazīmju apraksts izsūtīts visām Francijas policijas nodaļām, īpaša uzmanība tiek pievērsta ostām, lidostām un dzelzceļa stacijām, jo policija uzskata, – tagad, kad T. Musulins zina, ka pie atlikušās naudas daļas vairs netiks, viņš mēģinās iespējami ātrāk pamest Franciju. Policija domā, ka noziegumu T. Musulins izplānojis un pastrādājis vienatnē. Viņa kolēģi stāstījuši, ka šoferis sūdzējies par bankas darbinieku attieksmi un solījies – "reiz viņi par to samaksās". Interesanti, ka Francijas interneta segmentā jau tiek organizēti T. Musulina fanu klubi, – viņš tiek slavēts par pārdrošo rīcību un to, ka spējis atturēties no vardarbības. Starp citu, notveršanas gadījumā gadsimta laupītājam draud tikai trīs gadu cietumsods.