Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeima noraida deputātu pieprasījumu Koķei par sešgadīgo bērnu sūtīšanu skolās

Šodien Saeima noraidīja Saeimas LPP/LC frakcijas deputātu iesniegto pieprasījumu izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (ZZS) par sešgadīgo bērnu sūtīšanu skolā.

LPP/LC deputātiem bija radušās šaubas par Izglītības un zinātnes ministrijas iecerētās reformas lietderību un pamatotību. Masu medijos jau izskanējuši sākumskolu skolotāju viedokļi, ka skolotāji paši nav gatavi darbam ar sešgadīgiem bērniem, ka tam būtu nepieciešama skolotāju papildu apmācība, kā arī speciāls, bērnu vecumam atbilstošs inventārs.

IZM pārstāvji Pieprasījumu komisijas sēdē norādīja, ka pagaidām netiks Saeimā virzītas izmaiņas likumos par obligāto sešgadnieku apmācību.

Saeimas LPP/LC frakcijā esot vērsušies vairāki pirmsskolas vecuma bērnu vecāki, kuri apšaubījuši piecgadīgo un sešgadīgo bērnu psiholoģisko un fizisko gatavību šādā vecumā apgūt noteiktu mācību programmu.

LPP/LC frakcija vēlas noskaidrot, kāds mērķis ir Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotajai reformai, vai ekonomiskās krīzes apstākļos ministrija, pašvaldības, skola un vecāki ir ekonomiski un finansiāli gatavi šādai reformai, cik tā izmaksās katrai no iesaistītajām pusēm.

Pieprasījuma iesniedzēji arī vēlas noskaidrot, kā IZM plāno risināt situāciju 2010./2011.mācību gadā, kad skolas gaitas vienlaicīgi uzsāks sešgadīgie un septiņgadīgie bērni un kad daudzās skolās jau no septiņgadīgajiem vien ir nokomplektētas pirmās klases.

Par pieprasījumu nobalsoja 31 deputāts, pret - 59, atturējās - viens.