Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

SAB direktors Kažociņš: Ziņas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas

Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš © f64

Satversmes aizsardzības birojs (SAB), komentējot šodien nra.lv paustās ziņas, ka SAB direktors Jāņa Kažociņa veselības stāvoklis jau vairākus mēnešus rada šaubas par viņa spēju pilnvērtīgi pildīt savus amata pienākumus, citē rakstnieku Marku Tvenu: "Ziņas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas".

"nra.lv minējumi par Jāņa Kažociņa veselību neatbilst patiesībai. SAB direktora veselības stāvoklis nekad nav licis kādam SAB darbiniekam viņu aizvietot. SAB direktors Kažociņš ne reizi nav izmantojis slimības atvaļinājumu, un viņam ne reizi nav bijis slimības lapas," nra.lv informēja SAB preses sekretāre Baiba Rāta-Saliņa.

nra.lv jau rakstīja, ka Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Kažociņa veselības stāvoklis jau vairākus mēnešus rada šaubas par viņa spēju pilnvērtīgi pildīt savus amata pienākumus, Neatkarīgai zināms no informētiem avotiem.

Lai gan šāda informācija jau labu laiku cirkulē ar drošības struktūrām saistītā vidē, Nacionālās drošības padomes sēdēs šis jautājums līdz šim nav ticis skatīts, norāda avoti. Ar to tiek uzsvērts, ka J. Kažociņa nomaiņa šobrīd nav dienaskārtībā.

Ārstēšanas kursa dēļ, ko viņam veic kādā Lielbritānijas medicīnas iestādē, SAB direktors bieži un ilgstoši atrodoties ārpus Latvijas, tādēļ tie, kas informēti par birojā notiekošo, zina stāstīt, ka par faktisko iestādes vadītāju jau kādu laiku varot uzskatīt J. Kažociņa vietnieku Uldi Dzenīti. Tomēr dzirdams uzskats, ka dēļ neskaidrās situācijas un baumām, kas saistībā ar J. Kažociņa turpmāko darbību cirkulē SAB, birojā nevaldot tā kārtība, kādai vajadzētu būt.

Likums Par valsts noslēpumu aizliedz piešķirt valsts noslēpuma statusu un ierobežot pieejamību informācijai par valsts vadītāju veselības stāvokli. Šīs likuma normas šaurā izpratnē, uz SAB direktoru tas nav attiecināms.

No Neatkarīgās rīcībā esošās informācijas izriet, ka vismaz šobrīd bažas vairāk saistās ar J. Kažociņa spēju apvienot rūpes par ārstēšanos ar SAB vadīšanu, ne tik daudz par to, ka viņam konstatētā diagnoze varētu ietekmēt valsts galvenās drošības iestādes vadīšanu.