Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Daudzbērnu ģimenēm pabalstus nesamazinās

Daudzbērnu ģimenēm, kurās ir trīs un vairāk bērnu, ģimenes pabalsti netiks samazināti, šodien vienojušies koalīcijas partiju pārstāvji. Ģimenes valsts pabalsti daudzbērnu ģimenēm paliks esošo pabalstu apmērā, bet pārējām ģimenēm tie tiks samazināti un varētu būt seši lati par bērnu.

Tieši daudzbērnu ģimenes visvairāk izjustu pabalstu samazināšanu, informēja Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Kā ziņots, valdība šodien ārkārtas sēdē lemj par nākamā gada valsts budžetu. Valdība 13.oktobrī pēc vairāku stundu diskusijām nepanāca vienošanos par papildus budžeta deficīta samazināšanas pasākumiem.

Lai nodrošinātu nepieciešamo budžeta deficīta samazinājumu, valdība iecerējusi vēl būtiskus izdevumu samazinājumus un papildus nodokļu palielinājumus.

Tiek izskatīti vairāki varianti valsts sociālo pabalstu samazinājumam - samazināt ģimenes valsts pabalstu no astoņiem līdz sešiem latiem, finansējumu pabalsta izmaksai novirzīt pašvaldībai sociālās palīdzības trūcīgām ģimenēm ar bērniem nodrošināšanai vai arī samazināt bērna vecumu, līdz kuram tiek maksāts pabalsts. Pirmais variants budžetā nestu 9,7 miljonus latu, bet pārējo variantu ietekme uz izdevumu samazinājumu vēl tiek vērtēta.

Tāpat paredzēts par 1,5 miljoniem latu samazināt "Gaismas pils" projekta būvniecībai atvēlētos līdzekļus, dotācijas pašvaldībām finanšu izlīdzināšanas fondā samazināt par 6,3 miljoniem latu, bet, ieviešot vienoto atalgojuma sistēmu, izdevumus plānots samazināt par 44,3 miljoniem latu.

Jau ziņots, ka nākamā gada valsts budžetu Saeimā plānots iesniegt 28.oktobrī.