Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Gerhards: Izdarīts viss, lai ceļi šoziem tiktu tīrīti

Tuvojoties ziemas sezonai, izdarīts viss, lai valsts ceļi tiktu uzturēti pietiekamā līmenī, sacīja satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK).

Arī VAS "Latvijas Valsts ceļi" jaunais valdes priekšsēdētājs Ivars Pāže uzsvēra, ka autoceļi tiks tīrīti, lai arī atvēlētais finansējums šim uzdevumam nav tādā apjomā, kādā tam vajadzētu būt. To, cik slideni būs ceļi, galu galā noteiks laika apstākļi, piebilda Pāže.

Viņš arī atzina, ka ir veikts pārdalījums par sliktu kvalitātei, taču pašreizējie finansiālie apstākļi nav devuši citas iespējas.

Kā aģentūra LETA noskaidroja uzņēmumā AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU), šai ziemas sezonai visā Latvijā kopumā ir sagatavotas 230 ar kaisīšanas iekārtām un sniega lāpstām aprīkotas automašīnas, 206 autogreideri, 131 ekskavators un iekrāvējs, 135 traktori un 35 buldozeri. Sagatavotās tehnikas skaits ir līdzvērtīgs iepriekšējā ziemas sezonā LAU ziemas dienestā izmantotajam uzturēšanas tehnikas daudzumam.

Jau līdz 1.oktobrim uzņēmums bija nodrošinājies arī ar kaisāmo materiālu - 19 845 tonnām sāls un 22 753 kubikmetriem smilts-sāls maisījuma. Krājumi vēl tiek papildināti