Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Apbalvos orientēšanās tautas sacensību Magnēts 40.jubilejas sezonas labākos dalībniekus

10.oktobrī, ar sezonas labāko dalībnieku apbalvošanu un sezonas galvenās balvas – vieglās automašīnas Toyota Yaris – piešķiršanu noslēgsies orientēšanās tautas sacensību "Magnēts" 40. jubilejas sezona, informē sacensību vadītājs Henrijs Freimanis.

Vasaras Magnēta noslēgums notiks Ropažu novada kultūras un izglītības centrā plkst. 15:00. Kā allaž, veiksmīgākos orientēšanās entuziastus apbalvos arī Tele2.

Tiks apbalvoti sezonas labākie skrējēji kopvērtējumā, kā arī Piedzīvojuma, Velo un Nakts Magnētu veiksmīgākie dalībnieki. Balvas saņems arī aktīvākie sezonas skrējēji. Vērtīgākā balva – automašīna Toyota Yaris – tiks kādam no klātesošajiem pusfinālistiem – dalībniekiem, kuri sekmīgi piedalījušies vismaz piecās sacensību kārtās ik mēnesi no maija līdz septembrim. Kopumā vasaras Magnētā 5 mēnešu garumā 80 posmos piedalījās 4500 dalībnieki. Vecākajam dalībniekam ir 83 gadi, un kopā ar vecākiem trasē pastāvīgi dodas arī tikai dažus gadus jauni dalībnieki.

„40. sezona Magnētam bija īpaša ar nemainīgi lielo interesi par izkustēšanos svaigā gaisā, turklāt pirmo reizi Magnētā skrēja arī Valsts Prezidents Valdis Zatlers,” saka "Magnēta" sacensību vadītājs Henrijs Freimanis.

Magnēts ir populārākās tautas orientēšanās sacensības Latvijā, un šogad aprit 40 gadi, kopš Lilastē pie Ummja ezera 1969. gada maijā notika pirmais Magnēta posms. Sacensībās var piedalīties ikviens sportot gribētājs, jo Magnētā ir dažāda garuma un sarežģītības distances. Sacensības norit Rīgas apkārtnē, un Magnētam ir vasaras un ziemas sezona.

Vasarā starts ir atvērts katru otrdienu, trešdienu un ceturtdienu no plkst. 16:00 līdz 19:30, bet ziemā sestdienās un svētdienās starts ir no 11:30 līdz 14:30. Gada laikā ir apmēram 130 iespējas startēt dažādos sacensību posmos. Vidēji vienā Magnēta posmā piedalās 500-600 aktīva dzīvesveida piekritēju.