Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Īvanāna "Kings" uzvara pār "Wild"

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē šorīt uzvaru izcīnīja latviešu hokejista Raita Ivanāna pārstāvētais klubs Losandželosas "Kings", kas savā laukumā ar 6:3 apspēlēja Minesotas "Wild".

Losandželosas hokejistiem izdevās lielisks spēles sākums – pirmo desmit ar pusi minūšu laikā tika gūti trīs vārti un pirmā trešdaļa noslēgta ar 3:0. Otrajā trešdaļā iespēlējās arī "Wild", divreiz gūstot vārtus vairākumā. Pēc otrās trešdaļas "Kings" bija divu vārtu pārsvars (4:2), bet trešās trešdaļas septītajā minūtē Kims Džonsons samazināja "karaļu" pārsvaru līdz minimumam. Taču, jau nedaudz vēlāk Losandželosas hokejisti guva divus vārtus 36 sekunžu laikā, salaužot "Wild" pretestību.

Raitis Ivanāns laukumā pavadīja vien nepilnas trīs minūtes (2:59), izpildīja vienu spēka paņēmienu, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficentu.

Zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Vašingtonas "Capitals" hokejisti, kas ar 3:4 atzina Ņujorkas "Rangers" pārākumu. "Capitals" divreiz spēles gaitā bija vadībā (1:0, 3:2), taču abas reizes "Rangers" atspēlējās, gūstot virsroku. "Capitals" vārtsargs Žozē Teodors atvairīja 25 no 29 metieniem, savukārt Henrikam Lundkvistam bija nedaudz mazāk darba – 25 no 28.

Sanhosē "Sharks" savu līdzjutēju priekšā ar 6:3 apspēlēja Kolumbusas "Blue Jackets" un par galveno spēles varoni kļuva Denijs Hītlijs, kurš izcēlās ar trijiem vārtu guvumiem jeb "hat trick". Pēdējos vārtus Hītlijs guva ar soda metienu.