Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Sāk iztiesāt lietu pret diviem britiem par pašvaldības policista piekaušanu

Šodien plkst.11 Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā plānots sākt skatīt krimināllietu, kurā par Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieka piekaušanu pagājušā gada jūnijā apsūdzēti divi Lielbritānijas pilsoņi.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, abi briti apsūdzēti pēc Krimināllikuma 269.panta 1.daļas - par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai saistībā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai saistībā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā.

Minētais likuma pants vainīgo personu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem vai ar arestu.

Abus Lielbritānijas pilsoņus - 35 gadus veco Metjū Neilu un 33 gadus veco Deividu Birkinšovu - uz Latviju konvojēja augusta sākumā.

Jāatgādina, ka Vestminsteras miertiesa jūlija vidū piekrita Neila un Birkinšova izdošanai.

Viņiem bija nedēļa laika, lai pārsūdzētu lēmumu, ziņoja "Derby Telegraph". Tas netika izdarīts, tādēļ viņi tika nodoti Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm.

Briti pērn Latvijā uzturējās, lai svinētu vecpuišu ballīti, taču pēdējie notikumi likuši abiem savas kāzas atcelt.

Abi Latviju bija pametuši jau uzreiz pēc incidenta.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pērn decembra sākumā abu Lielbritānijas pilsoņu aizturēšanai izsniedza Eiropas apcietinājuma orderi.

Pirms lēmuma par apcietināšanu abiem britiem kā drošības līdzeklis bija piemērota sūtījuma saņemšanas adreses paziņošana un drošības naudas iemaksāšana. Taču viņi noteiktajā laikā nebija iemaksājuši drošības naudu, tādēļ policija tiesā iesniedza sūdzības un lūdza ārzemniekiem kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu.