Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aiztur divas personas ar 840 litriem kontrabandas dīzeļdegvielas

Vakar robežsargi aizturēja divus Latvijas pilsoņus ar 840 litriem no Krievijas nelikumīgi ievestas dīzeļdegvielas.

Kā informē Valsts robežsardzes (VRS) Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta vecākā inspektore Biruta Stankeviča, 29.septembrī VRS Aviācijas pārvaldes robežsargi, ar helikopteru patrulējot virs dzelzceļa līnijas Rīga-Maskava, pie 230.kilometra atzīmes pamanīja aizdomīgu automašīnu un sāka tās novērošanu.

Notikuma vietā no braucoša vilciena tika izmestas dīzeļdegvielas tvertnes, kuras paņemt ieradās novērotais mikroautobuss "Ford Transit" ar 1983. un 1985.gadā dzimušiem Latvijas pilsoņiem. Abas personas tika aizturētas, un kopumā izņemtas 14 tvertnes ar 840 litriem dīzeļdegvielas.

Gan degviela, gan automašīna "Ford Transit" ar aizturētajiem nodota Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa amatpersonām.

Kā norādīja Stankeviča, šis ir jau piektais gadījums, kad izmantojot VRS Aviācijas pārvaldes gaisa kuģus un sadarbībā ar Apsardzes un speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonām tiek aizturēti organizēti grupējumi, kuri, izmantojot dzelzceļa transportu, Latvijā mēģina nelegāli ievest cigaretes un degvielu no Krievijas. Kopumā šādos gadījumos izņemti 190 000 dažādu marku cigarešu un 2160 litru dīzeļdegvielas.