Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Tiks noskaidroti Spēlmaņu nakts skatītāju balvas laureāti

Šodien sākas balsojums, kas noteiks Latvijas teātra balvas Spēlmaņu nakts skatītāju balvas īpašniekus.

Teātru apmeklētāji nodot savu balsi par sezonas labāko izrādi, aktrisi un aktieri varēs līdz 22. novembrim deviņos Latvijas teātros – Latvijas Nacionālajā teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Dailes teātrī, Valmieras drāmas teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Latvijas Leļļu teātrī un Latvijas Nacionālajā operā. Interneta lietotāji var izmantot iespēju un balsot – www.spelmanunakts.lv.

Dailes teātrī šodien pulksten 15 notiks Spēlmaņu nakts skatītāju balsošanas atklāšanas pasākums, kurā piedalīsies pagājušā gada Spēlmaņu nakts skatītāju balvas ieguvēji Rēzija Kalniņa un Ģirts Ķesteris, teātru pārstāvji, Spēlmaņu nakts balvai nominētie aktieri un Latvijas Kultūras akadēmijas studenti.

Lai arī balsot varēs līdz 22. novembrim, jau 19. novembrī katrs teātris veiks izlozi, kurā tiks noskaidroti tie balsotāji, kas saņems ielūgumus uz jebkuru šī teātra izrādi vai ielūgumus uz Spēlmaņu nakts svinīgo apbalvošanas pasākumu, kas, kā ierasts, notiek 23. novembrī.

Kā informē Spēlmaņu nakts sabiedrisko attiecību pārstāvis Rolands Puhovs, skatītāju viedoklis ir nozīmīgs vērtējums, kas papildina Spēlmaņu nakts žūrijas profesionālo viedokli. Šā gada žūriju vada kinokritiķis un teātra zinātnieks Normunds Naumanis, žūrijas darbinieki – teātra zinātniece Undīne Adamaite, režisore un pedagoģe Anna Eižvertiņa, mākslas zinātņu doktore, teātra kritiķe un pētniece Līga Ulberte, teātra zinātniece Maija Svarinska. Žūrijas darbam nozīmīgu ieguldījumu sniedz arī teātru eksperti – Ieva Struka, Ingrīda Vilkārse, Mārtiņš Eihe, Līna Ovčiņņikova un Inta Uškāne.