Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Premjers uz Bausku brauc bez Alfas

Šodien, 25 dienas pēc nemieriem Bauskā, kuru likvidēšanā tika iesaistīta arī specvienība Alfa, pie baušķeniekiem devies premjers Valdis Dombrovskis. Tiesa, viņš nebrauc pārrunāt veselības nozares problēmas.

To vietā premjers kopā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi un citiem dalībniekiem Grāmatu svētku ietvaros pārspriedīs korupcijas apkarošanu Eiropas praksē. Jāatgādina, ka iepriekš V. Dombrovskis uzsvēra, ka amatpersonām ar iedzīvotājiem ir jārunā, turklāt viņš kritizēja veselības ministri Baibu Rozentāli par kūtro iesaistīšanos Bauskas problēmu risināšanā. Premjera preses sekretāre Līga Krapāne gan norāda, ka tautai būs iespēja ar V. Dombrovski pārmīt dažus vārdus – tās pašas korupcijas diskusijas ietvaros. "Viņš neuzstāsies pilsētas laukumā no tribīnes, taču grāmatu atvēršanas svētkos ar viņu varēs parunāt. Pasākumam ir moderators, Monika Zīle, un viss atkarīgs no tā, kā viņa to novadīs," saka L. Krapāne.

Rakstniece M. Zīle, uzzinot, ka uz viņas pleciem likta tautas un premjera saprašanās, gardi nosmej: "Es tikai vadu pasākumu, nezinu, ko cilvēki jautās un ko premjers atbildēs."

Neatkarīgās rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka, ņemot vērā 31. augusta pieredzi, dota pavēle Bauskā sarūpēt biezas apsardzes rindas, kas nodrošinātu premjera drošību. L. Krapāne gan norāda, ka nedz Alfa, nedz Omega Bauskā nebūs, iztikšot ar parasto premjera apsardzi. "Ja Bauska pati kaut ko organizē, tas ir viņu ziņā," saka premjera preses sekretāre.

Arī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietniece Ieva Sietniece Neatkarīgajai stāsta, ka īpašu drošības pasākumu Bauskā nebūs: "Esam informēti par notiekošo, un mūsu uzdevums ir nodrošināt kārtību, ko arī darīsim."

Politologs Filips Rajevskis V. Dombrovska vizīti Bauskā vērtē divdomīgi, jo korupcija šobrīd nav tas pūķis, kura galvas būtu jānocērt: "Par korupciju jārunā KNAB, premjera uzdevums ir stāstīt par veselību, izglītību un drošību, un to cilvēki no viņa arī gaida!"