Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Reģionos \ Daugavpils

Daugavpils domē atkal pieprasa mēra nomaiņu

Astoņi Daugavpils domes opozīcijas deputāti iesnieguši pašvaldībā atkārtotu pieprasījumu par pašreizējā Daugavpils domes priekšsēdētāja Riharda Eigima (LSDSP) atcelšanu no ieņemamā amata un jauna domes priekšsēdētāja vēlēšanām. Iepriekš Eigims no amata tika atbrīvots 1.septembrī pēc aizklātās balsošanas, bet jau tajā pašā vakarā savu amatu atguva.

Viens no pieprasījumu šodien parakstījušajiem deputātiem Jānis Lāčplēsis (LPP/LC) skaidro, ka opozīcijas deputātus neapmierina Eigima darba stils un viņi uzskatot, ka Eigims principā neatbilstot ieņemamajam amatam.

Pēc opozīcijas deputātu domām, Eigima nemākulīgās rīcības dēļ esot zaudēta iespēja piesaistīt 4,5 miljonus latu no Eiropas Savienības (ES) fondiem siltumapgādes problēmu risināšanai. Domes pašreizējās vadības darbu pie pašvaldības šī gada budžeta opozīcija vērtē negatīvi un kritizē par bezdarbību saistībā ar pašvaldības nākamā gada budžeta izveidi.

Paziņojumu par koalīcijas izveidi parakstījis Daugavpils domē līdz šim koalīcijā bijušās partijas "Latgales tauta" līderis Grigorijs Ņemcovs un opozīcijā esošo DPP un LPP/LC līderi Vitālijs Azarevičs un Jānis Lāčplēsis. Jaunizveidotā opozīcijā esošā koalīcija apvieno astoņus no 15 Daugavpils domes deputātiem, līdz ar to Daugavpils domē patlaban pie varas esošie politiskie spēki palikuši mazākumā. Opozīcijas deputāti kā vienu no ticamākajiem pretendentiem uz Daugavpils mēra krēslu minot J. Lāčplēsi.

Saskaņā ar pastāvošo likumdošanu jautājums par neuzticības izteikšanu domes priekšsēdētājam jāizskata ārkārtas domes sēdē ne vēlāk kā divu nedēļu laikā no pieteikuma saņemšanas brīža vai arī kārtējā domes sēdē.

Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Līvija Jankovska (LSDSP) uzsver, ka mazākumā palikusī Daugavpils domes koalīcija pašvaldības vadības grožus atdot negrasās. Opozīcijas līdzšinējo darbību viņa raksturoja kā destabilizējošu, kuras dēļ tiekot traucēts normāls pašvaldības darbs, kā rezultātā ciešot visa pilsēta.