Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas domnieki lems par sabiedriskā transporta atlaižu piešķiršanu pedagogiem

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti šodien skatīs jautājumu par atlaižu braukšanai sabiedriskajā transportā piešķiršanu arī bērnudārzu, interešu izglītības, mūzikas, mākslas un sporta skolu pedagogiem, liecina komitejas darba kārtība.

Rīgas bērnudārzu, interešu izglītības, mūzikas, mākslas un sporta skolu pedagogi arī vēlas saņemt atvieglojumus braucieniem sabiedriskajā transportā darba dienās.

Kā liecina deputātiem sagatavotie materiāli, Rīgas mūzikas un mākslas skolu direktori, kā arī Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu, interešu izglītības iestāžu un sporta skolu vadītāji vērsušies ar lūgumu iekļaut pedagoģiskos darbiniekus to personu skaitā, kas saņemtu atvieglojumus braucieniem sabiedriskajā transportā darba dienās.

Visiem pedagoģiskajiem darbiniekiem ir ievērojami samazināta darba algas likme, tāpēc atvieglojumi braukšanai sabiedriskajā transportā šajos ekonomiski grūtajos apstākļos būtu ievērojams atbalsts arī mākslas un mūzikas skolu pedagogiem - kopskaitā ne vairāk kā 400 personām.

Turpretī bērnudārzu, interešu izglītības un sporta skolu pedagogi, kuri cer uz atlaidēm sabiedriskajā transportā, kopskaitā ir aptuveni 3940. Pirmsskolas izglītības iestādēs strādā vidēji 3000 pedagogi, interešu izglītības iestādēs - 620 pedagogi, bet sporta skolās - 320 pedagogi.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti 25.augustā nolēma saglabāt virkni esošo atlaižu un ieviest jaunas atlaides pilsētas sabiedriskajā transportā.

Rīgas dome noteica jaunu atlaidi skolotājiem - no šā gada 1.oktobra tiks piešķirta 50% atlaide Rīgas pilsētas pašvaldības vispārizglītojošo skolu pedagogiem, iegādājoties mēnešbiļeti darba dienām vienā maršrutā.