Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Izklaide

Klajā nāk Aishas jaunais albums

25. septembrī mūzikas veikalos visā Latvijā būs nopērkams dziedātājas Aishas jaunais albums "Dvēselīte". To producējis Kaspars Ansons, bet albuma tapšanas procesā aktīvi piedalījies arī Jānis Holšteins (Goran Gora), kā arī pati dziedātāja. Albumā apkopotas 11 dziesmas, ko dažādos laikos komponējuši dažādi komponisti, tostarp Mārtiņš Brauns, Imants Kalniņš, Uldis Marhilevičs, Raimonds Pauls un Elga Īgenberga, un kuras savulaik izpildījuši tādi mākslinieki, kā Aino Bāliņa, Valentīna Butāne, Menuets, Remix, Alva un Sīpoli. Albums izdots ar Latvijas Mobilā Telefona atbalstu.

Šajā albumā dzirdama pavisam cita Aisha - trauslāka, interesantāka. Albums ir konceptuāls darbs, kurš klausāms no sākuma līdz beigām, jo tikai tad top pilnīgi skaidrs, kāpēc albumā iekļautas tieši šīs dziesmas un ne citas. Arī rezonansi izraisījusī Mārtiņa Brauna un Jāņa Petera dziesma "Bitīt’ matos", albuma kontekstā skan pavisam citādi. Aisha: "Es šoreiz tik ļoti biju iesaistījusies albuma tapšanas procesā, ka uztveru šo albumu kā īpaši personisku. Pati esmu gandarīta par padarīto, un tagad ar neziņu un nepacietību gaidu, ko teiks klausītāji, jo tieši viņu vērtējums man ir vissvarīgākais."

Albuma tapšanas laikā Aisha konsultējās ar komponistiem Imantu Kalniņu un Mārtiņu Braunu. Strādājot pie ieraksta dziesmai „Cik mēs viens par otru zinām", Imants Kalniņš pat piedāvājis Aishai uzrakstīt jaunu dziesmu programmu, savukārt Mārtiņš Brauns atzinīgi izteicās par dziesmas "Bitīt’ matos" jauno versiju un neliedza savus konsultāciju dziesmas ''Dvēselīte" ieraksta laikā. Albumā iekļauta arī Anglijas latviešu grupas ''Alva" izpildītāja Raimonda Dāles un viņa brāļa Mārtiņa savulaik izpildītā dziesma ''Ja tik būtu...".Noklausoties Aishas versiju, šobrīd Latvijā dzīvojošais Mārtiņš un viņa Anglijā dzīvojošais brālis Raimonds neslēpa savu prieku un gandarījumu.