Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijas pilsonis mēģina Grieķijā ievest piecus kilogramus heroīna

Grieķijas varas iestāžu pārstāvji pirmdien Egejas jūras Lesbas salā aizturējuši 31 gadu vecu Igaunijas pilsoni, kas centies valstī ievest piecus kilogramus heroīna, ziņo "Postimees.ee".

Kā ziņo Grieķijas ziņu portāls "ana-mpa.gr", šis ir lielākais narkotisko vielu daudzums, ko Lesbas salas kārtības sargiem jebkad izdevies atklāt.

Vīrietis ieradies salas galvaspilsētā Mitilinē ar nelielu prāmi no Turcijas piekrastes pilsētas Aivalikas, un viņu aizturējuši muitas darbinieki. Ar viņu kopā no Igaunijas atbraukusī sieviete muitas kontroli paspējusi iziet jau iepriekš un, nojautusi, kas notiek ar viņas pavadoni, aizbēgusi.

Kad muitas darbinieki uzaicinājuši vīrieti uz bagāžas pārbaudi, viņš vairākas reizes centies pa mobilo telefonu kādam piezvanīt.

Kontrabandista čemodānam bijis dubults dibens, kurā arī noslēptas safasēta heroīna paciņas.Papildus heroīnam slepenajā nodalījumā bija ievietoti arī augi, kam vajadzēja traucēt narkotiku meklētājiem suņiem heroīnu saost. Tomēr suņi savu darbu veica nevainojami un uzreiz saoda apšaubāmo vielu.

Muitnieki meklē tulku, kurš palīdzētu nopratināt kontrabandistu, jo viņš nerunā ne angļu, ne grieķu valodā.