Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājā policisti piekauj garāmgājēju

Policisti Liepājā fiziski izrēķinājušies ar vairākiem cilvēkiem, tā vietā, lai aizturētu vienu miera traucētāju. Viens no tiem nejauši braucis garām, vēsta portāls liepājniekiem.lv. Notikuma aculiecinieki ir šokēti par policistu uzvedību – viņi ieradušies kā varoņi, izsituši rajonu un pēc tam, apmierināti par kārtības ieviešanu, lepni aizbraukuši.

Liepājas iedzīvotāja Maira Gūtmane stāsta, ka no kārtībsargu dūrēm cietis viņas dēls. "Viņš ar riteni iebrauca iekšā pagalmā, ieraudzīja, ka atbraukusi policija, un tikai pajautāja: "Kas te notiek?" Ar to pietika, lai policisti viņu sagrābtu, nogrūstu zemē un sāktu spārdīt. Ne viņš bija dzēris, ne ko sliktu darīja, ne pretojās," sašutusi ir M. Gūtmane.

Policisti bijuši divi. Kāda solīdi ģērbta sieviete gados piegājusi pie policistiem un taujājusi, vai viņi tā drīkst izrīkoties, bet saņēmusi strupu piedāvājumu: "Tu ko, gribi mainīties ar viņiem vietām?"

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse stāsta, ka stacijas apkārtnē rosība allaž sit augstu vilni un policija turp tiek saukta ļoti bieži. Arī dienā, kad piekauts Mairas dēls, policija turp devusies trīs reizes. J. Knīse uzsver, ka ikkatram cilvēkam ir tiesības un pat pienākums rakstīt iesniegumu, ja viņš uzskata, ka policisti pārkāpuši savas pilnvaras.