Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

U-18 izlases basketbolisti cīnīsies par vietu pusfinālā

Latvijas jauniešu U-18 basketbola izlase šodien Viļņā aizvadīs Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla maču. Pretiniekos Horvātijas vienaudži, mača sākums jau pulksten 16.45.

Eiropas čempionātu Latvijas U-18 izlase sāka ar trim uzvarām pār Zviedrijas, Francijas un Spānijas vienaudžiem, apakšgrupu turnīra pirmo kārtu noslēdzot pirmajā vietā. E grupā mūsu puiši izcīnīja uzvaru pār Poliju, kā arī piedzīvoja divus zaudējumus maču galotnēs pret Slovēnijas un Lietuvas U-18 izlasēm. Otrā vieta grupā Latvijas jaunajiem basketbolistiem pretiniekos čempionāta ceturtdaļfinālā devis Horvātijas vienaudžus, kuri F grupā ierindojās trešajā vietā, atpaliekot no Krievijas un Serbijas vienaudžiem. Līdzšinējās čempionāta sešās spēlēs horvāti izcīnījuši četras uzvaras.

Pirms mača problēmu netrūkst

Vakar Latvijas izlasei bija brīvdiena, kura tika izmantota lietderīgi, dziedējot savainojumus un gatavojās šodien gaidāmajam ceturtdaļfinālam. Tādu spēlētāju, kuram ar veselību viss kārtībā, esot gaužām maz. Kas attiecas uz smadzeņu satricinājumu guvušo Artūru Brēmeru, kurš vakar izlaida treniņu un palika viesnīcā, - par viņa gatavību spēlēt tiks lemts šodien, taču, kā atklāja treneris, komanda nekādā gadījumā neriskēs laist spēlētāju laukumā, ja tas apdraudēs viņa veselību. ''Vītiņam tika uzliktas trīs šuves, Kārlim Apsītim – septiņas, taču abi viņi rītdien noteikti spēlēs. Rostovam pirksts tiks sateipots, līdz ar to arī viņš spēlēs. Kā viņi spēlēs – to, protams, ir grūti pateikt,'' tā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons, kuram šis ir pirmais jauniešu čempionāts galvenā trenera amatā.

Tāpat veselības problēmas (vēdersāpes) ir arī Jānim Timmam un Andrim Misteram. Par uzbrucēju Timmu viss skaidrs – treneris ir pārliecināts, ka viņš spēlēs, taču Mistera veselības stāvoklis tiks atkārtoti novērtēts nedaudz vēlāk. ''Cīnamies. Gan ar pretiniekiem, gan ar savu veselību…''

Kas zināms par horvātiem?

Vairāk nekā desmit punktu vidēji mačā Horvātijas izlases rindās guvuši pieci basketbolisti. Rezultatīvākais ar 12,7 punktiem vidēji mačā ir Dario Saričs, kuram seko Tonī Katoš (11,3), kā arī Boriss Baračs, Stefans Zadravečs un Roko Rogičs (visiem pa 10,7 punktiem vidēji mačā). ”Atšķirībā no mūsu pēdējiem pretiniekiem – poļiem, lietuviešiem un francūžiem – viņi tik ļoti neizceļas ar gariem augumiem, bet tā ir bijusī Dienvidslāvijas basketbola skola ar ļoti labu skautingu un māku pretinieku nostādīt neērtās situācijās,” horvātus raksturo Jansons.

Uzvaras gadījumā Latvijas izlasei pusfinālā pretī stāsies Krievijas un Francijas ceturtdaļfināla uzvarētāji.