Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Advokāts Leimanis lūgs skaidrot, kurš "Dienai" nopludinājis Munkevica lietas materiālus

Advokāts Aivo Leimanis plāno vērsties Ģenerālprokuratūrā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu veikt dienesta izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kādā veidā un kura amatpersona ir nodevusi atklātībā laikrakstam "Diena" viņa klienta Raimonda Munkevica ("Jūrmala - mūsu mājas") kukuļdošanas krimināllietas materiālus, kuriem pašreizējā stadijā esot izmeklēšanas noslēpuma statuss.

Kā aģentūru LETA informēja Leimanis, sakarā ar rakstu "Dienā", kurā ir atreferēti fragmenti no lietas materiāliem, sūdzību Ģenerālprokuratūrā un KNAB plānots iesniegt jau šonedēļ.

"Vēlos norādīt, ka saskaņā ar Krimināllikuma 329.pantu par neizpaužamu ziņu izpaušanu atbildīgo amatpersonu var saukt pie kriminālatbildības," aģentūrai LETA sacīja Leimanis.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja laikraksta "Diena" galvenais redaktors Sergejs Ancupovs, viņa rīcībā pagaidām nav informācijas par dienesta izmeklēšanas veikšanu, līdz ar to viņš nav gatavs komentēt radušos situāciju. "Taču man personīgi nav nekādu šaubu par šo materiālu identiskumu," sacīja Ancupovs.

Kā ziņots, 22.jūlijā laikraksts "Diena" vēstīja, ka tā rīcībā ir nonācis kādas sarunas ieraksts. Šī saruna varētu būt notikusi starp Jūrmalas domes deputāti Ivetu Blauu (JL) un ar partiju "Jūrmala - mūsu mājas" saistīto Normundu Pīrantu un tā ļauj domāt, ka pirms balsojuma par Munkevica palikšanu vai nepalikšanu Jūrmalas mēra krēslā tirgošanās varētu būt notikusi arī ar citiem pašvaldības politiķiem, rakstīja "Diena".

Kā ziņots, krimināllieta, kurā par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēti Munkevics un Pīrants, patlaban ir nodota tiesai. Abas minētās personas tiek apsūdzētas par 5000 latu kukuļa došanu Blauai, lai tā atbalstītu Munkevica noturēšanos Jūrmalas mēra krēslā.

Munkevics un Pīrants apsūdzēti pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas. Tajā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Kā vēstīja laikraksts "Diena", saruna risinājusies kādā Jūrmalas restorānā šā gada pavasarī dažas dienas pirms balsojuma par Munkevicu un viena deputāta balss vai pat vienkārši klātbūtne tobrīd varēja būt izšķiroša. Laikraksts pilnā apmērā publicēja sarunas fragmentu.