Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika

Tokijā atklās specializēto Latvijas preču veikalu

Šodien Tokijā durvis pircējiem vērs pirmais Latvijas preču specializētais veikals Japānā "Riga Collection", informē Latvijas vēstniecībā Japānā.

Šāda tipa veikals ir ne tikai pirmais Latvijas preču specializētais veikals Japānā, bet, iespējams, arī pirmais visā pasaulē, apgalvoja vēstniecībā. Veikala izveidošanas ideja un tās realizācija pieder Latvijas draugam, uzņēmējam Jodžiro Kavašimam ar kundzi.

Veikala plauktos apmeklētāji varēs gan apskatīt, gan iegādāties tādas preces kā linu izstrādājumus, trikotāžu, rotaļlietas, stikla dizaina priekšmetus, medu, šokolādi, aromātiskās sveces un ekokosmētiku.

Ir plānots, ka veikals "Riga Collection" pulcēs ne tikai Latvijas preču potenciālos cienītājus, bet kalpos arī kā viens no Latvijas kultūras nesējiem Japānā un piedāvās visiem interesentiem iepazīties tuvāk ar latviešu kultūru. Tāpat veikalā būs pieejami bukleti un informatīvie materiāli par mūsu valsti un tūrisma iespējām Latvijā.

Japānā jau pašlaik darbojas divi veikali, kuros ir iespējams iegādāties Latvijas preces. Tie ir "Stendera ziepju fabrikas" veikals Osakā un "Susu" veikals Tokijā, taču "Riga Collection" būs pirmais veikals Japānā, kurā pārdos tikai Latvijas preces un vienkopus varēs iegādāties dažādu ražotāju izstrādājumus.

23.jūlijā ir paredzēta veikala svinīga atklāšana, kurā uzrunu teiks arī Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Japānā vadītājs Dmitrijs Belousovs. Uz atklāšanas pasākumu plāno ierasties aptuveni 80 viesu. Latvijas preču sagādē un piegādātāju meklējumos Kavašimam aktīvu palīdzību sniedza Latvijas vēstniecība Japānā sadarbībā ar LIAA pārstāvniecību Japānā.