Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā lietus dēļ traucēta satiksme

© f64

Rīgā lielo lietusgāžu dēļ traucēta visa veida satiksme - atsevišķos posmos nolūzušu koku un pārplūdušu ielu dēļ nekursē sabiedriskais transports, savukārt privātais transports atsevišķās vietās stāv lietus ūdeņu radītu tehnisku problēmu dēļ, informēja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme'' preses pārstāvis Viktors Zaķis.

Rīgā lielo lietusgāžu dēļ traucēta visa veida satiksme - atsevišķos posmos nolūzušu koku un pārplūdušu ielu dēļ nekursē sabiedriskais transports, savukārt privātais transports atsevišķās vietās stāv lietus ūdeņu radītu tehnisku problēmu dēļ, biznesa portālu "Nozare.lv'' informēja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme'' preses pārstāvis Viktors Zaķis, kā arī par to liecina ''Nozare.lv'' novērojumi.

Sabiedriskais transports nespēj kursēt pēdējās pusstundas laikā, paskaidroja Zaķis.

Kalnciema ielā un Briāna ielā satiksmi traucē nolūzušie koki, bet pie VEF, Ganību dambī, Maskavas ielā un Daugavpils ielā ir applūdušas ielas.

Operatīvā informācija nepātraukti mainās, skaidroja Zaķis, bet satiksme pakāpeniski tiek atjaunota.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere pastāstīja, ka patlaban saņemti 20 izsaukumi. Ugunsdzēsēji, piemēram, devušies uz veco Ģertrūdes baznīcu, kuras pagrabā, iespējams, ieplūdis ūdens.

Jau ziņots, ka tuvākās vienas līdz trīs stundās lietusgāžu laikā vietām Latvijā redzamība pasliktināsies līdz 300-500 metriem, biznesa portālu ''Nozare.lv'' informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Šodien pēcpusdien, pirms plkst.15, Rīgu sasniedzis stiprs lietus un pērkona grandi, novēroja ''Nozare.lv''.

LVĢMC brīdina, ka tuvākās vienas līdz trīs stundās pērkona laikā vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 metriem sekundē.

Jau ziņots, ka karstais laiks šovasar Latvijā saglabāsies līdz pat augusta vidum. Gaisa temperatūra būs aptuveni plus 25 grādi pēc Celsija skalas vai pat vairāk.

Karsto laiku pavadīs īslaicīgas lokālas lietusgāzes, līdzīgi kā tas bija šonedēļ, kad vietām nedaudz, bet intensīvi lija. Nākamās nedēļas sākumā, kad kļūs salīdzinoši vēsāks, nokrišņi nav gaidāmi.