Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Reģionos \ Limbaži

Limbažu 1. vidusskolai – 90

Limbažu 1. vidusskolai ir sena, bagāta vēsture un tradīcijas. "Šis gads mūsu skolai ir īpašs. Svinēsim skaistu un apaļu jubileju – 90 pastāvēšanas gadus," saka vidusskolas direktore Ineta Zariņa.

Svinības plānotas jaunā mācību gada rudenī, 30. oktobrī. "Aicināsim ciemos visus absolventus, arī tos, kas mācījušies līdz 8. klasei. Priecāsimies par katru, kurš sevi saista ar Limbažu 1. vidusskolas vārdu un lepojas, ka ir šīs skolas absolvents," pauž direktore. Šajā mācību gadā Limbažu 1. vidusskolā mācījās 554 skolēni, un diezgan droši var prognozēt, ka dramatisku izmaiņu skaita ziņā nebūs arī jaunajā mācību gadā. Mācības sāks jaunie desmitklasnieki, pirmo septembri savā mūžā piedzīvos 50 pirmklasnieku.

Daļa absolventu plāno iestāties vai jau iestājušies augstākās izglītības mācību iestādēs. "Jaunieši vēlas studēt un izglītoties, bet ekonomiski apstākļi valstī un situācija ģimenē šos plānus var koriģēt, tādēļ ir svarīgi, lai topošais students tiek budžeta grupā. Skola novada mērogā regulāri ir uzrādījusi augstākos rezultātus centralizētajos eksāmenos," stāsta I. Zariņa. Pēdējo 3 gadu laikā vidēji 85% skolēnu centralizētajos eksāmenos ieguvuši A, B vai C līmeņa vērtējumu.

Paralēli mācību darbam vidusskolā tiek realizēta interešu izglītība un mākslinieciskā pašdarbība. Divi no trim skolas koriem piedalījās skolēnu dziesmu un deju svētkos. Pateicoties skolotāja Ulda Umuļa iniciatīvai, skolā viesojušies daudzi pazīstami politiķi, diplomāti, arī valsts prezidenti. Viņa vadītais starptautisko attiecību kurss bagātina skolas dzīvi un sniedz praktisku pieredzi visā, kas saistīts ar diplomātiju un lietišķo etiķeti. "27. jūlijā pie mums viesosies divi augstas raudzes politiķi no ASV – viens no viņiem ir Sanantonio mērs, otrs – likumdevējs Teksasas štatā," informē I. Zariņa.