Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Krievu spiedze sūdzēs tiesā bijušo vīru

Anna Čepmena, viena no desmit cilvēkiem, ko ASV apsūdzējušas par spiegošanu Krievijas labā, gatavojas tiesā iesūdzēt savu bijušo vīru, Lielbritānijas pilsoni, kurš esot par viņu izplatījis nepatiesas ziņas.

A. Čepmena ir neapmierināta ar to, ko bijušais vīrs Alekss Čepmens par viņu publiski stāstījis, kā arī ar to, ka viņš presē izplatījis viņas pikantas fotogrāfijas.

Spiedze ar vīru Londonā dzīvoja vairākus gadus, bet apprecējās viņi Maskavā 2002. gadā un vairākus gadus vēlāk izšķīrās. Pēc Annas arestēšanas par Aleksu interesi ir izrādījis britu slepenais dienests MI5, kas vēlas uzzināt, vai spiedze ir vākusi ziņas arī Lielbritānijā. Laikraksts Daily Mirror vēsta, ka Anna varētu būt nosūtīta uz Lielbritāniju, lai iefiltrētos prinču Harija un Viljama aprindās, un šim uzdevumam bija nepieciešams kāds, kas spētu labi justies dārgos klubos un labos restorānos. Kāds drošības dienestu pārstāvis laikrakstam atzina, ka allaž ir liels izaicinājums nodrošināt, ka prinči pasargāti no sakariem ar šaubīgiem cilvēkiem – it īpaši tad, ja kontakti veidojas slēgtās vidēs un ar alkohola palīdzību. Tiesa, nav gan zināms, tieši kādu informāciju spiedze Lielbritānijā varētu būt meklējusi un kādu – ieguvusi.

Laikā, kopš spiegi arestēti ASV, Alekss par savu bijušo sievu ir bijis visai vaļsirdīgs – viņš presei ir stāstījis gan par viņas uzvedību un raksturu, gan izcelsmi, kas stiprina aizdomas, ka viņa ir Kremļa aģente. Piemēram, Anna bijušajam vīram pati esot atklājusi, ka viņas tēvs bijis augsts VDK virsnieks, kurš pilnībā kontrolējot viņas dzīvi, raksta laikraksts The Guardian. Anna arī esot apsēsta ar naudu, turklāt laikā, kad viņu laulība gājusi uz beigām, Annas kontaktpersonas no Krievijas esot sniegušas viņai padomus.

Spiedzes māte, Volgogradā dzīvojošā Irina Kuščenko Krievijas laikrakstam Tvoj deņ gan sacīja, ka viņas meita neesot nekāda "Mata Hari", bet parasta jauna sieviete. "Viņai bija normāla 28 gadus vecas sievietes dzīve," teica I. Kuščenko. Bērnībā Anna esot bijusi atvērts, laimīgs bērns, savukārt par meitas karjeru slepenajā dienestā māte stāsta, ka Anna vienkārši esot centusies noslēpt no saviem mīļajiem cilvēkiem negatīvo, kas notiek viņas dzīvē. Var tikai iedomāties, ar kādām šausmām māte seko līdzi tam, kā mediji iztirzā meitas dzīvi.

Tomēr Lielbritānijas laikrakstiem ir pilnīgi cits priekšstats par Annu, un tur liela ietekme ir bijusi Aleksa runīgumam un viņa izplatītajām fotogrāfijām – arī tādām, kur viņa redzama kailām krūtīm. Droši vien citai spiedzei netiktu pievērsta tik liela uzmanība, bet Anna ir lieliski piemērota sensācijas kārojošajiem paparaci. Viņa ir jauna, un viņai patīk labi izskatīties. Turklāt, pēc bijušā vīra nostātiem, viņa ir arī mežonīga. Un, kad viņa no ASV tiks deportēta uz Krieviju, britu laikrakstiem viņas noteikti ļoti pietrūks.