Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Gulbis uzvar piecos setos un saglabā Latvijai cerības

Deivisa kausa Eiropas - Āfrikas zonas 2. grupas mača starp Latviju un Slovēniju rezultāts pēc piektdienas vienspēlēm ir 1:1. Otrajā vienspēlē, atspēlējoties no 0:2, Ernests Gulbis piecos setos pārspēja Luku Gregorču, kuram izšķirošajā setā bija breika pārsvars.

Pirmajā mačā Andis Juška ar 1:6, 1:6, 4:6 zaudēja Gregam Zemļam, tāpēc mūsējiem bija ļoti svarīgi, lai piektdienas otrajā vienspēlē Gulbis pieveiktu Gregorču (ATP 279.), tādējādi saglabājot Latvijai izredzes uz uzvaru.

Gulbis otrajā geimā pie pretinieka serves no 0:40 aizspēlējās līdz breikbumbai, taču nespēja to realizēt, bet piektajā geimā zaudēja savas serves geimu. Ar dubultkļūdu... 2:3. Pēc tam Ernestam izdevās tikt pie vēl divām breika iespējām, taču atkal nekā – slovēnis vadībā ar 4:2. Smagnēja spēle Latvijas pirmajai raketei bija arī seta turpinājumā. Pie savas serves 0:40, taču izdevās izglābt geimu – 3:4. Vēlāk izniekotas vēl vairākas breikbumbas un ar 4:6 zaudēts pirmais sets.

Otrā seta sākumā tenisisti pārliecinoši darbojās pie savas serves, breika iespējas radās tikai seta beigās. Pirmais pie divām breikbumbām devītajā geimā tika Gregorčs, taču Gulbis nospēlēja sekmīgi, izvirzoties vadībā ar 5:4. Pēc tam jau divas iespējas, kas bija setbumbu vērtībā, bija Gulbim, taču arī viņam neveicās ar to realizāciju – 5:5. Pāris geimus vēlāk Gulbim pie pretinieka serves bija vēl divas setbumbas, pirmo slovēnis atspēlēja ar spēcīgu servi, bet otrās izspēle beidzas ar Ernesta sistās bumbiņas ielidošanu tīklā. Jāspēlē taibreiks. Tajā jau pirmajā izspēlē pie minibreika tika Gregorčs un veiksmīgi nosargāja iegūto pārsvaru, uzvarot taibreiku ar 7:3.Trešo setu pavirši sāka slovēnis un pirmajā geimā Gulbim izdevās viņu atstāt uz nulles, kam sekoja identisks otrais geims un 2:0 pārsvars latvietim. Kā vēlāk izrādījās, seta sākumā iegūtais breiks izrādījās izšķirošs, jo turpinājumā geimos uzvarēja servētājs, un trešo setu uzvarēja Gulbis – 6:4.

Abiem tenisistiem ceturtā seta sākumā bija pa iespējai uzvarēt pie pretinieka serves, taču tas nenotika, bet seta vidū (5. geimā) Gregorčs no 40:15 pozīcijas nespēja noturēt savu servi un breiks Gulbim – 3:2. Tāpat kā trešajā setā, arī šoreiz Gulbis noturēja iegūto pārsvaru un uzvarēja ar identisku rezultātu – 6:4. Jāspēlē izšķirošais piektais sets!

Izšķirošo setu ar noturētu savas serves geimu sāka Gregorčs. Pēc tam servēja Gulbis un bija vadībā ar 40:15, taču savā stilā pazaudēja koncentrēšanos, kas noveda pie zaudēta geima, 2:0 pārsvars slovēnim un Latvijai milzīgas problēmas. 4. geimā gulbis atsita vēl vienu breikbumbu, bet slovēņa servei klāt netika līdz 9.geimam, kad Gregorčs servēja par uzvaru mačā. Gulbis slovēni atstāja uz nulles, bet pēc tam pārliecinoši nospēlēja pie savas serves, un rezultāts kļuva neizšķirts – 5:5. Abi tenisisti pa reizei uzvarēja savas serves geimos, bet pēc tam Gulbim izdevās otrais breiks šajā setā, 7:6 pārsvars un iespēja izservēt uzvaru. Ernests to spēja un uzvarēja ar 4:6, 6:7(3), 6:4, 6:4, 8:6, panākot Latvijai izlīdzinājumu.

Domājams, ka izšķiroša nozīme Latvijas un Slovēnijas mačā būs rītdienas dubultspēlei, kurā Latviju pārstāvēs Gulbis un Deniss Pavlovs, bet slovēņiem kortā dosies Gregorčs un Zemļa.