Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Reģionos \ Jūrmala

Jūrmalas glābējiem karstajā laikā darbs trīskāršojies

Karstajā laikā Jūrmalas pludmalē glābējiem darbs, salīdzinot ar aizvadītajām nedēļām, palielinājies aptuveni trīs reizes, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" glābšanas dienesta instruktors Pēteris Pētersons.

Glābēji aizvadītajā nedēļā ir saņēmuši 68 izsaukumus, no kuriem 21 gadījumā glābēju palīdzība bija nepieciešama bērniem. Kā pastāstīja Pētersons, piemēram, bija gadījumi, kad vecāki meklēja savus pludmalē pazudušos bērnus vai otrādi.

Vienā gadījumā glābēji brīdinājuši peldētājus, kuri atradušies aiz bojām, brīdināti arī divi peldētāji uz piepūšamajiem matračiem, atpūtnieki uz katamarāna, kā arī trīs cilvēki gumijas laivā, kuri bijuši bez glābšanas vestēm.

Bijis arī viens viltus izsaukums, kā arī citi gadījumi, taču, kā ziņots, pagaidām Jūrmalas pludmalēs ir ļoti daudz atpūtnieku, taču līdz šim nopietnu negadījumu nav bijis.

Ņemot vērā lielo izsaukumu skaitu saistībā ar pazudušajiem bērniem, glābēji aicina vecākus uzreiz vērsties pēc palīdzības, ja bērns peldvietā ir pazudis. Vecāki atsevišķos gadījumos glābējiem ziņo par pazudušiem bērniem novēloti. Rezultātā bērns jāmeklē jau ļoti lielā teritorijā. Piemēram, glābēji bērnu ir atraduši Bulduru peldvietā, bet vecāki atrodas un par bērna pazušanu ziņojuši Majoru glābšanas stacijā.

Glābēji aicina pludmales apmeklētājus pievērst uzmanību bērniem, kuri pludmalē atrodas vieni paši, un ziņot par šiem bērniem glābējiem.

Šajās dienās Mellužu glābšanas stacijas glābēji atkārtoti izsauca Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policijas darbiniekus, jo no pludmales apmeklētājiem tika pieņemta sūdzība, ka kāpu zonā atrodas ekshibicionists. Mellužu peldvietā šogad tas ir jau otrais gadījums. Tāpēc glābēji aicina peldvietas apmeklētājus būt uzmanīgiem un uzreiz ziņot glābējiem par aizdomīgām personām kāpu zonā.