Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Grāmatu apskats

Klajā nācis jauns biznesa romāns

Izdevniecība "Lietišķās informācijas dienests" laidusi klajā biznesa romānu par problēmu risināšanu un jaunu ideju radīšanu.

Grāmatas autors Gregs Freilijs (Gregg Fraley), cita starpā, ir inovāciju konsultants un viņa klienti atrodami arī prestižajā uzņēmumu sarakstā Fortune 500, par kuru panākumiem salīdzinājumā ar sāncenšiem liecina ievērojami lielāki ienākumi un peļņa.

Jaunajā biznesa romānā katras nodaļas sākumā un arī atsevišķā sadaļā grāmatas beigās ir īsa "instrukciju", kā, meklējot konkrētās situācijas risinājumu, soli pa solim radīt jaunas idejas, izvērtēt tās un izvēlēties vispiemērotākās. Savukārt pats ideju radīšanas process aprakstīts, saistoši stāstot par jaunu puisi Džeku.

Viņam romāna sākumā ir neinteresants darbs un nesakārtota privātā dzīve jeb paša romāna varoņa vārdiem sakot - "jauna, garlaicības mocīta un izmisuša cilvēka dzīve". Notikumiem attīstoties, Džeks satiek gan ietekmīgu un gudru padomdevēju, kas "pats sev ir saimnieks un profesionāls problēmu risinātājs", gan savu meiteni, ar kuru kopā esot un radot jaunas idejas, viņš ir laimīgs - "kā kaķis, kurš tikko notiesājis putniņu". Taču romāna vidū raitais jaunu idejas radīšanas un problēmu risināšanas process negaidīti "sagriežas kājām gaisā", kad mīļotās meitenes tēva sūtīti rokaspuiši piekauj Džeku, bet pati meitene pazūd. Lai atrastu un atbrīvotu meiteni no gūsta, romāna varoņiem nākas uz laiku atlikt aizsāktos biznesa plānus un iejusties detektīva lomā, situāciju atrisināšanai izmantojot jaunās zināšanas.