Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Plūdos Brazīlijā pazūd tūkstotis cilvēku

Spēcīgos plūdos, kas pārņēmuši divus Brazīlijas ziemeļaustrumu štatus, vismaz 39 cilvēki gājuši bojā, bet aptuveni tūkstotis tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts. Savas mājas plūdu dēļ bijuši spiesti pamest vismaz 100 000 cilvēku.

BBC, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēsta, ka plūdus izraisījušas gandrīz nedēļu ilgušās nepārtrauktās lietavas, un ūdens straumes pilnībā iznīcinājušas vairākus ciematus. Alagoas štata gubernators Teotanio Vilela Filjo stāstījis, ka upuru skaits strauji pieaug, jo pārpūdušo upju krastos tiek izskalots aizvien vairāk un vairāk mirstīgo atlieku. "Mēs aizlūdzam par pazudušajiem cerībā, ka viņus izdosies atrast dzīvus," viņš sacījis pirms tikšanās ar Brazīlijas prezidentu Lusu Inasio Lulu da Silvu.

Alagoas štatā plūdu dēļ savas mājas bijuši spiesti pamest vairāk nekā 58 000 cilvēku, bet Pernambuko štatā evakuējušies 42 000 cilvēku, ziņo Spānijas aģentūra Efe, atsaucoties uz Brazīlijas civilās aizsardzības aģentūras sniegto informāciju. No gaisa veiktā novērošana liecina, ka Mundau upe appludinājusi 80% Kvebangulo pilsētas teritorijas, pie Vitorija de Santo Antao pilsētas plūdu ūdeņi sagrāvuši tiltu. Plūdi nodarījuši plašus postījumus lielceļiem - iznīcināts to segums vairāk nekā 1400 kilometru garumā.