Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Francijai un Urugvajai bezvārtu neizšķirts

2010. gada Pasaules kausa izcīņas pirmās dienas vēlajā spēlē A grupas ietvaros Francijas futbola izlase nespēja uzvarēt Urugvaju - 0:0.

Lai gan Raimona Domeneka vadītajai Francijas izlasei pēdējos gados ir bijis jāuzklausa daudz kritikas, tieši tā bija favorīte A grupas otrajā mačā pret Urugvaju. Daudz apspriestais Tjerī Anrī palika rezervē, mačā iesaistoties 2. puslaika vidū.

Pirmais moments bija frančiem - 7. minūtē Frenks Riberī izrāvās pa kreiso malu, deva uz vārtu priekšu, bet Sidnejs Govū no izcilas pozīcijas neprata trāpīt vārtos. Urugvaja atbildēja ar sava līdera Djego Forlana sitienu - vietā bija vārtsargs Ugo Loriss. Savukārt 18. minūtē, neskatoties uz patālo distanci un aso leņķi, ar soda sitienu pa taisno mēģināja iesist Joans Gurkufs - arī urugvajiešu vārtsargs Fernando Muslera bija uzdevumu augstumos. Ja spēles sākums bija visai dzīvīgs, tad otrā puslaika daļa jau bija krietni vienmuļāka - tikai hiperaktīvie Forlans un Riberī īpaši centās saasināt spēli. Pēc 45 minūtēm 0:0.

Arī 2. puslaiks nesākās ar momentu gūzmu, taču lielāku vēlmi kaut ko mainīt spēlē izrādīja Francijas izlase. Pāris reizes urugvajiešu aizsardzību saraustīja Patriss Evrā, taču viņa komandas biedri vārtus spēja apdraudēt vien no distances. Pretējā galā 64. minūtē Forlans izpildīja Lorisam nepatīkamu soda sitienu, vārtsargs bumbu tomēr prata nofiksēt. Pēc Žeremija Tulalāna asa pārkāpuma laukumā izvērtās konflikts, kurš gan iztika bez nopietnākām sekām. 72. minūtē spēlē beidzot iesaistījās Anrī. Un pēc šīs maiņas Urugvaja bija tuvu svarīgam vārtu guvumam! Pēc Luisa Suaresa pieskāriena bumbai praktiski netraucēti no soda laukuma robežām spēcīgi sita tas pats Forlans - garām... Kopumā spēle bija ļoti saraustīta - lielākoties daudzo pārkāpumu dēļ. Urugvajai, kura, kā izskatījās, bija mierā ar neizšķirtu, tas bija izdevīgāk. Un tomēr Francija tika pie iespējas izraut uzvaru, kuru tai Urugvaja iedeva pati - uz maiņu uznākušais Nikolass Lodeiro 18 minūšu laikā nopelnīja divas nevajadzīgas dzeltenās kartītes, un urugvajieši 81. minūtē palika mazākumā. 90. minūtē Anrī soda laukumā trāpīja pa roku pretiniekam, bet... tiesneša svilpe klusēja. Varbūt soģis šajā brīdī atcerējās Tjerī pāridarījumu Īrijai? Lai nu kā, visā visumā Francijai trūka kreativitātes, un cīņa noslēdzās bez vārtu guvumiem - 0:0.