Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pieprasa mainīt Karginai noteikto drošības līdzekli

Liela apmēra krāpšanā un dokumentu viltošanā apsūdzētās bijušā AS "Parex banka" prezidenta Valērija Kargina šķirtās sievas Tatjanas Karginas aizstāvis šodien lūdzis Rīgas apgabaltiesu atcelt viņa klientei piemēroto drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts.

Drošības līdzekli atcelt vai mīkstināt lūdzis otras šajā kriminālprocesā apsūdzētās - Karginas mātes Elvīras Iņušovas aizstāvis.

Iepriekš kā drošības līdzeklis gan Karginai gan Iņušovai bijis piemērots aizliegums izbraukt no Latvijas un arī sūtījumu adreses paziņošana.

Šodien apgabaltiesa noteica, ka otrdien, 15.jūnijā, plkst.9.45 tiks paziņots lēmums jautājumā par drošības līdzekļu atcelšanu un mainīšanu.

Pēc advokāta Mihaila Kļaviņa iepriekš teiktā, apsūdzība šajā lietā celta par it kā notikušu krāpšanu pret Karginas biznesa partneri - SIA "Imperius" 50% kapitāldaļu īpašnieku, kurš tagad arī atzīts par cietušo.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, Karginai galīgā apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma (KL) 177.panta 3.daļas - par krāpšanu lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Minētajā likuma pantā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 13 gadiem vai naudas sods līdz 150 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Pēc identiska panta apsūdzēta arī Karginas māte.

Tāpat Karginai apsūdzība uzrādīta pēc KL 275.panta 2.daļas caur 20.panta 2.daļu - par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un šo viltojumu realizēšanu un izmantošanu, ja šīs darbības veiktas atkārtoti vai mantkārīgā nolūkā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tās radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai, vai ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm. Pie kam Kargina apsūdzēta arī par šī nozieguma organizēšanu. Saskaņā ar likumdošanu vainīgās personas par šo nodarījumu var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

Arī Iņušovai apsūdzība uzrādīta pēc KL 275.panta 2.daļas.