Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija aizdomās par Mazsalacas taksista slepkavību aiztur divus jauniešus

Aizdomās par pagājušajā nedēļā izdarīto taksometra vadītāja slepkavību policija aizturējusi divus 1991. un 1992.gadā dzimušus jauniešus, nra.lv informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Pašlaik abi jaunieši atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā, šodien tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu.

Abi jaunieši līdz šim policijas redzeslokā nav bijuši. Iepriekš viņiem piemērots sods tikai par administratīviem pārkāpumiem - alkohola lietošanu sabiedriskās vietās.

Izmeklēšanas laikā tiks skaidrots, kādēļ jaunieši, no kuriem viens vēl nav pilngadīgs, izdarīja slepkavību. Neviens no jauniešiem nestrādā: viens ir bezdarbnieks, bet otrs vēl mācās. Viens no jauniešiem ir Beverīnas novada iedzīvotājs, bet otram pastāvīgas dzīvesvietas nav, viņš uzturējies Valmierā.

Policija pateicas iedzīvotājiem, kas palīdzēja noskaidrot aizdomās turamās personas, un lūdz atsaukties visus pasažierus, kas naktī uz 3.jūniju no plkst.22 izmantoja tumši zilas krāsas "Opel Omega" taksometra pakalpojumus.

Arī abi par slepkavību aizdomās turētie izmantojuši minētā taksometra pakalpojumus. Policijai būs noderīga jebkura sniegtā informācija.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 12.nodaļas 116.panta par slepkavību. Par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.