Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

LTV izvērtē žurnālista Streipa darbību

© f64

Pēc Eirovīzijas pārraidēm vairāki cilvēki internetā komentāros pauduši neapmierinātību par žurnālista Kārļa Streipa izteikumiem un tiešraides vadīšanas stilu. Arī Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) vadītājs Ābrams Kleckins uzskata, ka Streipa darbības izvērtēšana nāktu tikai par labu.

Par to ziņo portāls Apollo.lv

Tieši vairāki komentāri internetā un e-pasta vēstule likuši Latvijas Televīzijas (LTV) vadībai izlemt padziļināti vērtēt pagājušās sestdienas raidījuma ierakstu. Tomēr laikraksts pieļauj, ka šī izvērtēšana būs tikai «ziediņi». Izrādās, ka zem palielināmā stikla nonācis arī Streipa vadītais raidījums «Skats no malas».

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots atklājis, ka bažas ir par to, ka Streips varētu būt pārkāpis «diezgan daudz žurnālistikas ētikas un profesionalitātes kritēriju». Risinājumi varot būt dažādi un kā skarbākais varētu būt autorlīguma nepagarināšana ar žurnālistu.

NRTP šefs norāda, ka Streips bija pozitīvs tēls ziņu žurnālistikā, 90. gados ieradās Latvijā un parādīja, kā strādā ārzemēs. Taču tagad viņš esot apstājies attīstībā. Viņaprāt, ja mainās laiks, ir jāmainās arī žurnālistiem.