Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Kukuļņemšanas skandālā iesaistītais ārsts atlaists no darba Jelgavas pilsētas slimnīcā

Kukuļņemšanas skandālā iesaistītais ārsts Vladimirs Kravecs atlaists no darba Jelgavas pilsētas slimnīcā, aģentūrai LETA apstiprināja SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis Andris Ķipurs.

"Sākotnēji pēc televīzijas sižeta par ārstu Kravecu viņam tika izteikts stingrais rājiens par ārsta ētikai neatbilstošu rīcību, jo nevar atlaist cilvēku tādēļ vien, ka par viņu parādīts sižets televīzijā vai uzrakstīts raksts," skaidro Ķipurs.

Viņš atzīst, ka mediji un iedzīvotāji gaida tūlītēju rīcību, tomēr viņam jārīkojas kā uzņēmuma vadītājam, nevis jāpieņem spontāni lēmumi.

Pēc tam, kad no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) slimnīcas vadība saņēmusi apstiprinājumu, ka pret Kravecu ierosināta krimināllieta par labuma pieņemšanu, ārsts no darba atbrīvots par darba devēja uzticības zaudēšanu.

Pēdējā darba diena Kravecam Jelgavas pilsētas slimnīcā bijusi 24.maijā.

Jau ziņots, ka Jelgavas slimnīcas ārsts Kravecs par kādas savas pacientes ārstēšanu pieprasījis 50 latu kukuli. Pie raidījuma "Tautas balss" vērsies Kārlis, kura sieva pirms vairākām nedēļām lauzusi kāju un ārstējusies Jelgavas slimnīcā. Kāja gan veiksmīgi sadzijusi, taču izņemt dzīvesbiedri no slimnīcas nav bijis iespējams, jo ārstējošais ārsts Kravecs prasījis kukuli. Reģistratūrā Kārlis noskaidrojis, ka par ārstēšanos jāmaksā 125 lati, taču ārsts pateicis, ka papildus vajag samaksāt 50 latus, kuri slimnīcas rēķinā neparādās.

Tad Kārlis kopā ar žurnālistu, kurš uzdevies par viņa dēlu, ar slēpto kameru devies pie ārsta vēlreiz. Mediķis Kārlim paskaidrojis, ka oficiālo rēķinu - 125 latus - viņš varot apmaksāt pa daļām. Kad Kārlis jautājis par iepriekš prasītajiem 50 latiem, dakteris bez liekām ierunām paziņojis, ka šī summa ir jāsamaksā, pretējā gadījumā vizītes pie ārsta būs daudz biežākas.

Kārļa pasniegtos 50 latus Kravecs sarunas laikā ieslidinājis savā krūšu kabatā. Pēc kukuļa paņemšanas kabinetā ienākusi "Tautas balss" žurnāliste ar operatoru, paziņojot, ka notikušais ir nofilmēts, un lūdzot naudu atdot, ko ārsts arī izdarījis.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir nodevis tā rīcībā pieejamo dokumentāciju arī Veselības inspekcijai, lai tā varētu turpināt vērtēt Jelgavas pilsētas slimnīcas traumatologa-ortopēda Vladimira Kraveca rīcību saistībā ar iespējamo kukuļa pieprasīšanu no pacienta.