Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Valsts tēvu vietā alimentus maksā tik daudz bērniem, cik piedzimst gada laikā

Aprīlī valsts tēvu vietā alimentus maksājusi tik daudz bērniem, cik Latvijā piedzimst gada laikā. 30 līdz 35 latus lielos alimentus maksājusi vairāk nekā 21 tūkstotim bērnu - tieši tik daudz Latvijā bērnu piedzima pērn. Tā atsaucoties uz raidsabiedrības BBC vēstīto, ziņo portāls apollo.

Pēc Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas datiem, Latvija nepilnās ģimenēs dzīvo vēl vairāk - trešā daļa bērnu, un šis ir augstākais rādītājs Eiropā.

Saskaņā ar statistiku 35% bērnu vecumā līdz 14 gadiem Latvijā nedzīvo kopā ar abiem vecākiem, 30% dzīvo ar māti, 2% ar tēvu, bet gandrīz 3% ārpus ģimenes. Lai gan līdzīga situācija ir Beļģijā, Igaunijā un Lielbritānijā, Latvija šajā sarakstā ir pirmajā vietā.

Valsts ģimenes politikas veidotāji gan šo datu ticamību apšauba, jo tie iegūti aptaujājot cilvēkus, nevis tautas skaitīšanas rezultātā. Taču Labklājības ministrijas darbiniece Līga Āboliņa atzīst, tie parāda tendenci attieksmei pret ģimeni un bērniem. Ja deviņdesmitajos gados 83% bērni Latvijā dzima laulībā, tad tagad tikai 57%. Tas parāda, ka bērns vairs nav iemesls, lai vecāki noslēgtu laulību.