Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils dome aicina "Stadtwerke Flensburg GmbH" koncentrēties sekmīgai TEC projekta īstenošanai

„Aicinām „Stadtwerke Flensburg GmbH” tā vietā, lai sniegtu paziņojumus presei, koncentrēties sekmīgai Ventspils siltumapgādes sistēmas attīstības projekta īstenošanai, jo diemžēl kārtējo reizi nav izpildīts LR Finanšu ministrijas aicinājums līdz šā gada 14.maijam iesniegt pamatotu projekta realizēšanas shēmu,” komentējot šodien izplatīto „Stadtwerke Flensburg GmbH” paziņojumu presei, sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš.

Vītoliņš norādīja, ka diemžēl stratēģiskā investora „Stadtwerke Flensburg GmbH” vainas dēļ Ventspils siltumapgādes sistēmas attīstības projekta īstenošana ir būtiski aizkavējusies. Projekts paredzēja, ka Ventspils koģenerācijas stacijas būvniecībai bija jānoslēdzas jau 2009.gada beigās, un jau no 2010.gada Ventspils pilsētas siltumapgādi vajadzēja nodrošināt jaunajai TEC. Diemžēl TEC būvniecība vēl nav pat uzsākta, jo stratēģiskais investors „Stadtwerke Flensburg GmbH” nav izpildījis konkursā nosolīto pienākumu – nodrošināt projekta finansējumu.

Savukārt pašvaldības SIA „Ventspils siltums”, gaidot jauno TEC, apzināti veica minimāli nepieciešamās investīcijas esošajās katlu iekārtās. Tagad, kad skaidrs, ka jaunais TEC nebūs vēl 3 gadus, pašvaldības SIA „Ventspils siltums”, kas nodrošina siltumapgādi 25 tūkstošiem ventspilnieku, kā arī tādām institūcijām kā skolas un bērnudārzi, steidzami ir spiests veikt drošai un nepārtrauktai siltumapgādes nodrošināšanai nepieciešamus neplānotus ieguldījumus esošajās iekārtās, lai nodrošinātu atbilstību vides aizsardzības prasībām un siltumapgādi Ventspils iedzīvotājiem līdz brīdim, kad noslēgsies projekta īstenošana.

Ventspils pilsētas dome ir nevis atturīga, kā savā paziņojumā pauž "Stadtwerke Flensburg GmbH", bet gan maksimāli ieinteresēta TEC projekta īstenošanā, citādi pilsētas iedzīvotājiem nākotnē var rasties problēmas ar siltumapgādi. Tieši tāpat Ventspils pilsētas dome ir ieinteresēta ES Kohēzijas fonda līdzekļu sekmīgā apguvē, jo, tikai un vienīgi pateicoties domes darbam, 2006.gadā tika saņemts pozitīvs ES fondu atbalsta lēmums par 34,6 milj.EUR piešķiršanu TEC projekta realizācijai. Tādēļ dome aicina stratēģisko investoru koncentrēties sava konkursā nosolītā pienākuma izpildei – sekmīgai TEC projekta īstenošanai, uzsvēra Vītoliņš.