Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Šovakar 21:00 Gulbis pret Federeru

Šovakar Latvijā gaidāms īsts sporta vakars. 21:15 pasaules hokeja čempionātā ceturto spēli aizvadīs Latvijas izlase (spēle pret zviedriem), bet 21:00 Madrides centrālajā tenisa kortā tiksies Ernests Gulbis un Rodžers Federers, lai noteiktu „Masters Series” sacensību pusfinālistu. Mačs tiešraidē „Viasat Sport Baltic”.

Ernesta Gulbja labais starts Barselonas turnīrā daudziem likās veiksmīgu apstākļu sakritība, tad turnīrs Romā jau parādīja, ka Gulbis šogad ir nopietns bieds jebkuram pretiniekam. To izjuta ne vien Rodzērs Federers, bet arī Rafaels Nadals, zaudējot pirmo un pagaidām arī vienīgo setu šajā gadā māla seguma kortos. Madrides turnīrā no Gulbja jau tika gaidīts labs sniegums un Ernests to arī parādījis. Pirmajās divās kārtās viņam pretī stājās aizvadītās nedēļas ATP turnīru čempioni – Alberts Montanjess un Mihails Južnijs. Abos mačos tika gūtas uzvaras divos setos. Lai arī Gulbja spēle šajās cīņās neatgādināja Romā redzēto, tomēr par visiem 100% spēlēt nelika pretinieki – abu „baterijas nosēdās” mača gaitā. Lielāks pārbaudījums bija vakar, kad pretī stājās madridietis Felisiano Lopess.

Lai gan pirms divām nedēļām Romā Gulbis bija uzvarējis šo spāni ar 7:6(6), 6:1, viegla cīņa netika gaidīta. Revanšs spānim neiznāca, jo kortos redzējām jau krietni vairāk motivētu Ernestu. Pirmajā setā Lopess tika apspēlēts vienos vārtos (6:2), bet otrajā vajadzēja piepūlēties mazliet vairāk. Lūzuma brīdis šķiet bija seta izskaņā, kad latvietis aukstasinīgi atspēlējās no 0:40 pie savas serves un taibreikā rezultāts 7:0 vairs nebija īsti pārsteigums. Vakardienas mačā priecēja gan Gulbja meistarstiķi (serve un čops), gan nepiekāpīga garajās izspēlēs un nelielais nepiespiesto kļūdu skaits – tikai 15 divu setu laikā. Agresīvas spēles piekritējam tas ir ļoti maz. Tā jāturpina arī šodien.

Jādomā, ka Gulbja un Lopesa spēles rezultātam ar vienu aci sekoja arī ATP ranga līderis Rodžers Federers, kuram labpatiktos spēlēt pret Lopesu, tomēr šādas iespējas šoreiz viņam nebūs. Lai gan pēdējos turnīros Federers nav pārliecinājis, tomēr Madridē viņš pagaidām spēlējis labi. Tam gan ir arī zināms iemesls – pērn šveicietis uzvarēja Madridē un šogad jāaizstāv 1000 punkti, lai rangā visai droši saglabātu pirmo pozīciju. Sacensību 2. kārtā Federers apspēlēja vācieti Benjaminu Bekeru ar 6:2, 7:6(4), bet vakar aizvadīja ļoti labu spēli, uzvarot savu tautieti Stanislasu Vavrinku ar 6:3, 6:1. Divu spēļu laikā Federers tikai reizi zaudējis savu servi (vakar pirmajā geimā) un arī no kļūdām spējis izvairīties(jāpiezīmē, ka Eštorilas turnīra pusfinālā pret spāni Montanjesu šveicietis kļūdījās 48 reizes, likumsakarīgi piedzīvojot neveiksmi).

„Viņam ir lieliska serve, gan pirmā, gan otrā. Tāpat labus sitienus viņš var izdarīt no abām pusēm, turklāt tie mēdz būt ļoti precīzi. Romā Gulbis nospēlēja ļoti labi un pārliecinoši, tomēr ceru šoreiz revanšēties” pēc vakar gūtās uzvaras sacīja Federers. Cerības Federeram ir, bet tās ir arī Gulbim. Abi tenisisti savā starpā spēlējuši divas reizes – abas šogad. Ja pirms divām nedēļām Romā Ernests uzvarēja ar 2:6, 6:1, 7:5 (izmantojot septīto mačbumbu), tad gada sākumā Dohā pārāks bija Federers – 6:2, 4:6, 6:4. Vai arī šoreiz būs trīs seti? Bukmeikeru skatījumā var būt, bet favorīta loma tāpat tiek atvēlēta šveicietim (koeficienti viņam par labu gan nav tik izteikti kā pirms divām nedēļām). Spēles sākums šodien plānots ne ātrāk kā 21:00 pēc Latvijas laika – praktiski vienlaicīgi ar Latvijas un Zviedrijas hokeja izlašu cīņu. Tiešraidē maču varēsiet redzēt gan „Viasat Sport Baltic”, gan dažādos interneta resursos.