Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Šķēlem un viņa ģimenei piederoši īpašumi ieķīlāti par 70 miljoniem latu

© Dāvis Valbaks/f64

Tautas partijas priekšsēdētājam Andrim Šķēlem un viņa ģimenes locekļiem piederošie uzņēmumi un īpašumi ieķīlāti bankās par aptuveni 70 miljoniem latu, raksta žurnāls "Ir".

Vislielāko ķīlu reģistrējis uzņēmums "Rets investīcijas" - visi tam piederošie vēja parki ieķīlāti AS "Parex banka" par 24,5 miljoniem latu. Tā ir daudz lielāka summa nekā "Rets investīcijas" 2008.gada pārskatā norādītā uzņēmuma aktīvu vērtība - 8,7 miljoni latu.

Lieli kredīti ņemti divu nekustamo īpašumu iegādei. Šķēles uzņēmums "TA sabiedrība", kurš iegādājās "Tango projektu" - plānotu jauna kvartāla būvi Rīgas centrā starp Blaumaņa, Dzirnavu un Tērbatas ielu, ieķīlāts par 19 miljoniem latu. Savukārt "Baltās kāpas" jeb bijušā zvejnieku kolhoza "Jūraslīcis" īpašumi Jūrmalā ieķīlāti par 15 miljoniem latu.

Šķēle apgalvo, ka uzņēmumi spēj tikt galā ar parādu atmaksu, un norāda, ka lielākā daļa uzņēmumu vai īpašumu iegādāti kā paaugstināta riska aktīvi.

"Šādu aktīvu iegāde balstās uz biznesa plāniem, kuri ar bankām ir saskaņoti un paredz kredītu atmaksu pēc noteikta grafika," norāda Šķēle.