Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ūdenslīdēji joprojām meklē Daugavā, pie Nāves salas, pazudušos divus jauniešus

Šodien ūdenslīdēji ar zemūdens kamerām turpina meklēt 2.maija vakarā Daugavā, pie Nāves salas, pazudušos divus jauniešus.

Jau vēstīts, ka 2.maijā pēc plkst.22 Ķekavas novadā, Daugmales pagastā, uz Nāves salas bez vēsts pazuduši divi jaunieši, bet viens jaunietis no noslīkšanas tika izglābts, aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Vetere pastāstīja, ka uz Nāves salas bijusi desmit jauniešu grupa, kura šo vietu bija izvēlējusies savām izklaidēm. Pirms plkst.22 glābēji bija saņēmuši izsaukumu uz Nāves salu, lai glābtu kādu slīkstošu 1992.gadā dzimušo jaunieti, jo laiva, ar kuru viņš bija nolēmis doties ceļā, uz Daugavas apvēlās. Glābēji, ierodoties notikuma vietā, izglāba slīkstošo jaunieti un vēl septiņus pārcēla no salas uz sauszemi.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, izglābties izdevās 17 gadus vecam jaunietim, kurš kopā ar vēl diviem draugiem laivā bija devies pēc šašlikiem. Tajā vakarā - ap plkst.18 - Daugavā bijis liels vējš un viļņi, tādēļ laiva apgāzusies. Viņam izdevās izpeldēt uz kādu mazu saliņu, taču draugus viņš vairs nespējis saskatīt. Izglābušais jaunietis no saliņas nocelts vien ap plkst.23. Sākotnēji viņš tika nogādāts slimnīcā ar aizdomām par apsaldējumiem, taču nu jau atlaists mājās.

Pēc Sadovska teiktā, pārējo divu jauniešu meklēšana šodien joprojām turpinās, taču pagaidām bez rezultātiem.

Par notikušo sākts kriminālprocess.