Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Viedokļi

Turpinājums rakstam "Latvijas izlaupīšana turpinās"

Pēc raksta publicēšanas nra.lv mājas lapā bija daudzas atsauksmes. Lasītāji izteica savus viedokļus. Interesantākos es atkārtošu.

PĒTERIS Liepājā:

Paldies, Ati, par krāpnieku atmaskošanu. Tu neesi mainījies un tas ir apsveicami.

Memory:

''(..) piecu gadu laikā sev prēmijās piešķīris 49000 latu. Tā ir nodokļu maksātāju nauda.'' - VAI TAD tā ir kāda naudas summa, par kuru būtu jāceļ liela brēka ? Uz Dienvidu tilta, e-talona vai Parex iegrūstajiem miljoniem tāds nieks vien ir ?!

No tautas:

To mafiju ko vada Kolāts vajadzētu izdzenāt, nozagto atņemt un atstāt tikai 2 programmas LR1 un LR2. Nebūtu slikti Kolātam pabūt valsts maizē kādu laiciņu. Bet brīvo mikrofonu uzticēt citam, kas ciena latviešus un Latviju, bet Tomsona cenzūrai jāpieliek punkts.

Latvijas valsts Zagļu psihologs:

" ......Neviens likums to neatļauj darīt. Viņš pārkāpj godīga cilvēka morāles normas...."

Juridiski tas ir noziegums pilnā apjomā un sastāvā, nav pat ne mazāko šaubu, ka tas nav noziegums. Kādēļ - valsts amatpersonām ir noteikta maksa ar likumu. Ja nav atļauts, tā ir izlaupīšana, piesavināšanās, krāpšana. Ja tā nebūtu, tad vai visu LR budžetu var piesavināt un sadalīt?

Paldies, Skalberga k-gs PAR PUBLICITĀTI.

Vaina ir citur. Par valsts kases izlaupītājiem, jūtot valsts varas, tajā skaitā Maizīša bezatbildību, ir kļuvuši visu rangu valsts iestāžu vadītāji, arī Satversmes tiesa, Augstākā tiesa, Cimdars - CVK, Rozentāle un visās kapitālsabiedrībās, Valsts banka utt. Viens otru sauks pie kriminālatbildības? Nu, nē. Šajā gadījumā vajadzīgs būtu Kirgistānas variants, bet tā kā Latvijā tauta uz to nav spējīga, IZLAUPĪŠANA turpināsies un, kā redziet, pat Ministru kabinets, Valdis Dombrovskis to ļauj, kaut ko "saudzīgi" čivina, lai kādu neaizvainotu. Tanī pat laikā tautu aplaupa uz nebēdu, progresīvo nodokli neievieš, par LEGĀLĀS PREZUMPCIJAS DEKLARĀCIJU vispār valdība klusē, kaut gan JL deputāts budžeta komisijā Bērziņš kādā sanāksmē, kā lasīju Delfos, esot izteicies, ka tāda deklarācija jāievieš. "Vienotība" par to klusē.

Nav zināms, cik ilgi, atvainojiet par striktu vārdu, politbanda turpinās izlaupīt Latvijas valsti un tautu dzīt nabadzībā? Ja cieš, tad tiem, kuri atbildīgi par valsti, arī algai jābūt ne lielākai par 300 - 500 un atkarīgai no vidējās tautsaimniecībā algas pieauguma.

aicinājums tautai:

ēdīsim mazāk un maksāsim valstij vēl lielākus nodokļus lai visiem krēslu deldētājiem un degunu urbinātājiem varētu izmaksāt ne vien 50 000, bet kaut 500 000 lašu prēmijas.

Tikai neaizmirstiet, ka Kolāta valdīšanas gados LR zēla un plauka un izauga līdz piecām programmām. Pēc Kolāta aizrotēšanas pagāja tikai trīs gadi un LR bija iekūlies 800 000 latu parādos.

- - -

Paldies visiem, kas izteica savu viedokli par manu rakstiņu par Latvijas izlaupīšanu. 15.aprīlī es saņēmu vēstuli no Valsts Kontroles vadītājas Ingunas Sudrabas par šo tematu. Viņa raksta, ka ir pieņemts lēmums par kriminālprocesa uzsākšanu un ka kriminālprocess nosūtīts izmeklēšanai KNAB.

Ceturtās atmodas tautas armija 15.aprīlī internetā publicē algu sarakstus par to, cik mēnesī saņem dažādu ministriju darbinieki. Finanšu, ekonomikas, ārlietu ministrijās, Valsts kancelejā vairākiem darbiniekiem alga visa gada garumā ir 3000 latu, Premjeram alga ir nedaudz vairāk par 2000 latu. Ja nebūtu šī noslēpumainā NEO INFORMĀCIJA, SABIEDRĪBA nezinātu patiesību. Tā liecina par valsts budžeta izsaimniekošanu. Tur strukturālās reformas nav notikušas. Par to atbildīga ir valdība. Vieniem samazināja algas, citiem ne. Tā ir netaisnība un negodīgums. Tieši tas visvairāk satrauc sabiedrību. Redzams, ka daudzas valsts institūcijas nestrādā. Nav ticības valsts varai.