Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ronis pirmajā vizītē dosies uz Igauniju

Šodien jaunievēlētais ārlietu ministrs Aivis Ronis dosies savā pirmajā ārvalstu vizītē uz Igauniju, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas pārstāve Ilze Milta.

Darba vizītes laikā Ronis tiksies ar kaimiņvalsts augstākajām amatpersonām - prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, premjeru Andrusu Ansipu un ārlietu ministru Urmasu Paetu.

Tāpat plānots, ka Ronis tuvākajā laikā varētu dosies vizītēs uz Viļņu un Briseli.

LETA jau ziņoja, ka 29.aprīlī Saeima ārlietu ministra amatā ievēlēja bijušo diplomātu Roni.

Par Roni balsoja 90 deputāti, bet viens parlamentārietis - ārpusfrakciju deputāts Visvaldis Lācis - balsojumā atturējās. Šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad kāds ministrs ir saņēmis tik vienprātīgu atbalstu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Ronis dzimis 1968.gada 20.maijā. Augstāko izglītību viņš ieguvis Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē.

Ārlietu ministrijā viņš sācis strādāt 1991.gadā. Viņš bijis Latvijas vēstnieks Turcijā, ASV un NATO. 2006.gada Ronis kļuva par Latvijas-Amerikas finanšu foruma valdes priekšsēdētāju.

Tagad viņš kā Baltijas valstu pārstāvis nozīmēts ekspertu grupā, kura izstrādā rekomendācijas jaunajai NATO stratēģiskajai koncepcijai.